Suedia PS 8-9/21: Hirvonen isi consolideaza prima pozitie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.02.2010
Mikko Hirvonen si-a marit avansul in Raliul Suediei la peste 10 secunde in fata lui Sebastien Loeb dupa desfasurarea primelor 9 probe speciale.

Sebastien Loeb a micsorat cu peste doua secunde diferenta care il separa de Mikko Hirvonen dupa proba speciala cu numarul 8 desfasurata in cursul serii de vineri, insa pilotul echipei BP Ford a inceput ziua de sambata in forta si mi-a consilidat prima pozitie in clasamentul general.

Desfasurata pe acelasi traseu de 1.9 km ca si prima proba speciala, PS 8 a fost adjudecata fara emotii de Loeb si coechipierul sau Dani Sordo, in timp ce Petter Solberg a terminat pe locul 3 la capatul unei zile pline de ghinion pentru pilotul norvegian.

Pozitia a patra i-a revenit dublului campion mondial Marcurs Gronholm, in timp ce Hirvonen a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 5. Clasamentul general a ramas practic neschimbat dupa cea de-a opta proba speciala, cu exceptia promovarii lui Mads Ostberg pe locul 8 in defavoarea lui Matthew Wilson.

Daca primele probe speciale s-au desfasurat integral pe zapada, prima proba speciala a zilei de sambata a scos in fata pilotilor pietrisul.

Conditiile au fost insa perfecte pentru Hirvonen, care s-a impus fara emotii cu 4.6 secunde in fata lui Loeb, reusind astfel sa mareasca diferenta din clasamentul general fata de rivalul sau la 10.8, cea mai mare de pana acum.

Locul trei i-a revenit lui Dani Sordo, care s-a declarat nemultumit de comportamentul masiniii Citroen C4 WRC, in timp ce Jari Matti Latvala a obtinut al patrulea timp dupa ce atentia i-a fost distrasa de aerul rece care a patruns in masina Ford Focus RS WRC printr-o crapatura in sistemul de ventilatie. Marcus Gronholm a terminat stagiunea pe 5, insa problemele tehnice de vineri l-au impins la o distanta de aproape 14 minute fata de Hirvonen la general.

Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior, a stabilit al saselea timp si a pierdut pe traseu aripa spate, in timp ce coechipierul sau Kimi Raikkonen a terminat pe locul 11. In urma intarzierii de aproape o jumatate de ora din timpul PS 6, campionul mondial al Formulei 1 din 2007 ocupa numai locul 53 in clasamentul general.

Iata clasamentul general in Raliul Suediei dupa desfasurarea primelor 9 probe speciale:

 Loc  Pilot  Masina  Timp / Dif
 1  Mikko Hirvonen  Ford  1:21:23.2
 2  Sebastien Loeb  Citroen  10.8
 3  Dani Sordo  Citroen  20.3
 4  Jari Matti Latvala  Ford  43.2
 5  Sebastien Ogier  Citroen  1:31.7
 6  Henning Solberg  Ford  2:37.3
 7  Mads Ostberg  Subaru  3:50.6
 8  Matthew Wilson  Ford  3:57.2
 9  P-G Andresson  Skoda  5:15.9
 10  Andreas Mikkelsen  Ford  6:16.4

 

A zecea proba speciala din Raliul Suediei urma sa inceapa la ora 10:46, insa a fost amanata temporar din cauza afluxului ridicat de spectatori prezenti pe traseu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru