Toyota ar putea confirma vineri revenirea în WRC în 2017

de Daniel Popescu
Marti, 27.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va organiza vineri o conferinţă de presă în care va anunţa proiectele pentru sporturile cu motor, iar presa germană anticipează confirmarea participării în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2015.

Esential 2017 este anul in care Toyota ar putea reveni in Campionatul Mondial de Raliuri
Toyota a programat pentru vineri, 30 ianuarie, tradiţionala conferinţă de presă anuală de la Tokyo cu privire la programele următoarele pentru sporturile cu motor.

În cadrul evenimentului, constructorul japonez îşi va confirma planurile pentru Campionatul Mondial de Anduranţă, în care participă începând din 2012, însă publicaţia germană Rallye Magazin susţine că Toyota va profita de oportunitate pentru a anunţa şi revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2017.

Toyota a dezvăluit anterior că este interesată de participarea în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume şi a efectuat mai multe teste cu un prototip de Toyota Yaris WRC, fără să decidă dacă acesta este şi modelul pentru WRC.

Potrivit sursei citate, Toyota ar urma să finanţeze o echipă de juniori prin intermediul unui parteneriat cu francezii de la Oreca, cu care colaborează şi în competiţiile de anduranţă.

Doi dintre piloţii echipei de teste ar urma să fie francezul Eric Camilli şi finlandezul Teemu Suninen de 20 de ani, în timp ce al treilea ar putea fi anunţat chiar în cadrul evenimentului.

Conferinţa de presa va avea loc la ora locală 13:00 (ora 06:00, ora României) şi va putea fi urmărită în direct pe site-ul oficial Toyota.

Via Rallye Magazin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru