Toyota ar putea fi interesată să concureze în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.05.2010
Toyota analizează competiţiile în care ar putea participa în viitorul apropiat în sporturile cu motor, iar Campionatul Mondial de Raliuri se afla printre acestea.

Mai mulţi reprezentaţi ai departamentului de motorsport al constructorului Toyota vor asista la Raliul Portugaliei de la sfârşitul lunii mai, cu scopul de a alcătui un proiect ce vizează participarea în competiţie.

Dosarul va fi pregătit în eventualitatea în care Consiliul de Administraţie al constructorului japonez va fi interesat să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri.

Toyota va fi reprezentată în Portugalia de Jens Marquardt, fost şef al echipei Toyota Racing în Formula 1, precum şi de Pascal Vasselon, fostul director tehnic al echipei care a concurat în Marele Circ.

"Simţim că ar fi de ajutor să vedem ce se întâmplă în diverse campionate. Vrem să fim pregătiţi în cazul în care primim un telefon din Japonia pentru a concura în diverse competiţii. Este o misiune de recunoaştere şi vrem doar să ne asigurăm că avem cunoştinţe de baza de la care să plecăm. În acest moment, nu există nicio indicaţie din Japonia că vom concura în WRC, dar trebuie să fim pregătiţi în cazul în care acest lucru se schimbă", a declarat  un purtător de cuvânt al departamentului de motorsport din cadrul Toyota.

Constructorul nipon s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009, iar în prezent îşi definitivează activităţile în sporturile cu motor.

Toyota şi-a propus să concureze în competiţii care să-i apropie pe japonezi de clienţi, una dintre principalele ţinte fiind NASCAR, campionatul de turisme al Statelor Unite ale Americii.

Via | RallyBuzz

Taguri: Toyota, WRC

Comentarii (2)

  • ce bine ar fi.... the more, the merrier.
    4 0
  • Ivanoff
    Buna alegere!
    Cred ca va fi o alegere foarte inspirata si sunt convins ca vor face performanta! (asta dc nu cumva le caca mintea celor de la FIA sa bage dieseluri si aici ca in WTCC)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru