Turcia, PS 5-8/23: Ogier ramane lider, Loeb doar pe locul 5

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Sebastien Ogier se mentine pe primul loc in Raliul Turciei dupa primele 8 probe speciale, in timp ce Sebastien Loeb este doar pe pozitia a 5-a.

Sebastien Ogier a continuat prestatiille bune din prima zi a Raliului Turciei si, dupa ce si-a adjudecat prima pozitie in PS 5 si PS 6, continua sa fie lider in clasamentul general.

Pilotul echipei Citroen Junior are insa un avans fragil de numai 2.8 secunde in fata lui Dani Sordo, care si-a trecut in cont o noua victorie in PS 7.

Desi a castigat a 8-a proba speciala, Petter Solberg a ramas pe locul 4 in clasamentului in urma lui Mikko Hirvonen, in timp ce Sebastien Loeb ocupa doar locul 5. Sextuplul campion mondial nu a reusit sa castige nicio proba speciala in prima zi a competitiei, insa nu este exclus ca francezul sa adopte in mod intentionat aceasta tactica pentru a avea o pozitie de drum cat mai favorabila pe parcursul zilei de sambata.

Francezul este urmat in ierarhie de Jari Matti Latvala si Federico Villagra, in timp ce Kimi Raikkonen a urcat o pozitie comparativ cu primele patru probe, ocupand acum locul 8. Finlandezul l-a devansat cu aproape 10 secunde pe Matthew Wilson si da senzatia ca a reusit sa se acomodeze cu viata de pilot de raliuri, dupa debutul mai putin bun din Suedia si Mexic.

In seara zilei de vineri mai este programata doar o superspeciala pe o distanta de 2.2 km, ce se va desfasura incepand cu ora 20:00.

Iata clasamentul complet al pilotilor din WRC dupa primele 8 probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Sebastien Ogier  Citroen Junior  53:36.4
 2  Dani Sordo  Citroen Total  2.8
 3  Mikko Hirvonen  BP Ford  9.2
 4  Petter Solberg  -  18.3
 5  Sebastien Loeb  Citroen Total  25.3
 6  Jari Matti Latvala  BP Ford  26.1
 7  Federico Villagra  Munchi's Ford  1:33.8
 8  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior
 1:48.0
 9  Matthew Wilson
 Stobart Ford  1:57.6

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru