UPDATE: Qatar ar putea cumpăra echipa Citroen de WRC. Francezii resping speculaţiile.

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fond de investiţii din Qatar este foarte aproape să cumpere Citroen Racing pentru a participa în WRC şi, începând din 2014, şi în Raliul Dakar, potrivit presei franceze.

UPDATE: Printr-un mesaj publicat pe contul oficial al echipei de WRC de pe reţeaua de socializare Twitter, Citroen a negat informaţiile apărute marţi în publicaţia AutoHebdo. "Citroen respinge afirmaţia că echipa urmează să fie cumpărată de un fond de investiţii din Qatar", precizează oficialii echipei.

Ştirea iniţială:

Citroen este pe punctul de a-şi stabili strategia în privinţa participării în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul următor.

Presa internaţională a relatat recent că francezii analizează posibilitatea de a se retrage din WRC la sfârşitul acestui an pe fondul necesităţii de a reduce costurile, care au avut ca efect concedierea a 14.000 de angajaţi şi închiderea unei uzine din Hexagon.

Totuşi, publicaţia franceză AutoHebdo anunţă în numărul din 31 iulie că un fond de investiţii din Qatar va cumpăra Citroen Racing, urmând să concureze în sezonul 2013 din WRC. În plus, potrivit sursei citate, echipa ar urma să concureze şi în Raliul Dakar începând din anul 2014.

Nu este exclus ca în această tranzacţie să fie implicat şi Nasser Al-Attiyah, qatarianul care concurează în acest sezon de WRC cu propria echipă la volanul unui Citroen DS3 WRC şi care a câştigat Raliul Dakar în 2011.

Una dintre variantele vehiculate este ca echipa să concureze în continuare sub brandul Citroen şi în sezonul următor, însă finanţarea să fie asigurată integral de fondul de investiţii qatarian.

Anterior, Citroen a sugerat că participarea în WRC în 2013 depinde în mare măsură de Sebastien Loeb, care ar putea decide să-şi încheie cariera la sfârşitul acestui an.

Via AutoHebdo, Citroen Racing

Comentarii (2)

  • Dragos
    qatarianul - qatarezul
    qatarian - qatarez
    1 2
  • sa isi cumpere niste creier si niste sapun mai bine
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru