VIDEO: Raikkonen, locul 15 la debutul în NASCAR

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.05.2011
Kimi Raikkonen a terminat pe locul 15 în prima sa apariţie în NASCAR Truck Series.

Performanţa finlandezului a fost lăudată de presa americană, în special pentru că Raikkonen a reuşit să profite de evenimentele cheie pentru a progresa în clasament.

La un moment dat, fostul campion mondial al Formulei 1 a concurat pe locul 7, înainte de a pierde câteva poziţii după o intrare la boxe pentru schimbul de pneuri. De asemenea, el a reuşit să rămână în cursă şi după două coliziuni uşoare cu zidurile de protecţie şi alte accidente petrecute în faţa sa.

"M-am simţit bine în cursă, mai ales că a fost ceva nou pentru mine, dar au fost prea multe întreruperi. De fiecare dată când am început să simt ca maşina merge bine am avut perioade de întrerupere şi ai nevoie de timp pentru a reveni la normal. La start am lovit zidul şi apoi l-am lovit şi mai mult, am crezut că am distrus maşina. Am concurat foarte bine înainte de oprirea la boxe şi după ce am încălzit pneurile am putut pune presiune, dar cred că m-a costat puţin când am lovit zidul pentru că am deteriorat prea mult partea laterală.

Manevrarea maşinii a fost bună, dar cred că aş fi putut îmbunătăţi pe stinturile lungi, pentru că maşina era din ce în ce mai bună", a declarat el.

Iată rezumatul parcursului lui Raikkonen în etapa de NASCAR de la Charlotte:

 

Potrivit presei internaţionale, Raikkonen va concura şi în competiţia NASCAR Nationwide Series la sfârşitul săptămânii viitoare, tot pe ovalul de la Charlotte. În ciuda participării sale în NASCAR, Raikkonen va rămâne prezent şi în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde va reveni cu ocazia Raliului Greciei din luna iunie.

Comentarii (3)

  • bravo kimi! vino inapoi in F1!
    6 7
  • bravo kimi! ramai unde esti!
    6 7
  • bravo kimi! mai bine,lasa-ne.....
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru