Volkswagen: "Latvala, Sordo şi Ogier ar forma echipa ideală pentru WRC 2013"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este pregătită să alinieze trei maşini de uzină în sezonul 2013 al WRC şi a confirmat intenţia de a-i recruta pe Jari Matti Latvala şi Dani Sordo alături de Sebastien Ogier.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii iunie că va aborda sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri cu numai două maşini de uzină, însă strategia este pe punctul de a se schimba.

Directorul tehnic Francois-Xavier Demaison a dezvăluit că Volkswagen va utiliza trei maşini şi că şi-ar dori ca Jari Matti Latvala şi Dani Sordo să devină coechipierii lui Sebastien Ogier pentru a forma împreună o echipă puternică. "I-aş lua pe Latvala şi Sordo. Ar fi o echipă foarte puternică şi ar înseamnă că celelalte echipe nu îi au pe aceşti piloţi", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Latvala este în ultimul său an de contract cu Ford, în timp ce Sordo concurează sporadic pentru Mini, însă dacă unul dintre cei doi nu va fi disponibil o soluţie de compromis va fi promovarea lui Andreas Mikkelsen, liderul clasamentului general din IRC.

Volkswagen va anunţa numele celui de-al doilea pilot al echipei cu ocazia Raliul Germaniei din perioada 24-26 august, însă Ogier a refuzat să declare care ar fi partenerul său preferat.

"Nu este treaba mea să aleg pilotul.

Pentru mine, dacă pilotul ar veni astăzi l-aş alege pe Sordo, pentru că este disponibil şi ar putea testa maşina, dar nu ştiu. Aud aceleaşi speculaţii puternice despre Latvala. Am relaţii bune cu toată lumea, aşa că va fi în regulă cu oricare dintre ei. Nu sunt numărul unu în echipă, sunt la acelaşi nivel cu cel care mi se va alătura", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru