Volkswagen Polo R WRC va debuta în Raliul Italiei

de Daniel Popescu
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va participa la Raliul Italiei din luna octombrie cu noul Polo R WRC ca parte a pregătirilor pentru debutul programat în 2013, însă maşina nu va fi cronometrată pe traseu.

Volkswagen a ajuns la un acord cu FIA pentru a putea participa la Raliul Italiei din luna octombrie cu noul Polo R WRC dezvoltat pentru sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Constructorul german intenţiona să folosească un Polo R WRC în Raliul Italiei pe post de deschizător de traseu, însă în cele din urmă a acceptat compromisul de a participa la etapa din luna octombrie fără ca maşina să fie cronometrată.

"Nu putem concura ca deschizător de traseu, dar este foarte posibil să facem un test în Sardinia. Nu vom concura la nivel de competiţie. FIA ne permite să luăm startul, dar nu vom fi cronometraţi. Vom avea un răspuns din partea FIA pe acest subiect în această săptămână", a declarat Stefan Moser, şeful departamentului de marketing al constructorului german.

La volanul maşinii Polo R WRC va urca Sebastien Ogier, singurul pilot confirmat de Volkswagen pentru sezonul 2013. După ce a concurat la clasa S2000 cu Skoda Fabia, francezul este încântat de oportunitatea de a testa Polo R WRC în mod corespunzător.

"Nu ştiu prea multe detalii despre asta, dar a fost dezamăgitor să nu putem rula ca deschizător de traseu, aşa că asta ar putea fi o soluţie bună.

Bine, nu putem fi incluşi în clasament, dar sunt sigur că vom putea face o comparaţie cu ceilalţi", a precizat el.

FIA nu şi-a dat încă acordul oficial pentru acest program, întrucât nu a finalizat toate detaliile cu privire la logistică necesară şi poziţia pe traseu pe care o va avea Ogier.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • si o sa concureze singur pentru ca ford si citroen se retrag :)))). asta e citroen si ford au investit bani si-au facut niste masini bune, dar oamenii cumpara VW, asa ca sa concureze VW cu VW.
    2 0
  • asta mica e o bestie
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru