Volkswagen: "Prezenţa noastră în WRC va atrage sponsori"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.05.2012
Volkswagen consideră că simpla sa prezenţă în WRC începând din 2013 va atrage investiţii majore în competiţie din partea sponsorilor şi a companiilor media.

Campionatul Mondial de Raliuri traversează o perioadă dificilă din punct de vedere comercial, întrucât sportul a rămas fără un promoter la nivel internaţional, iar puţinii constructori prezenţi în competiţie nu obţin avantaje majore.

Totuşi, Volkswagen consideră că va reuşi să remedieze aceste probleme începând din sezonul 2013, atunci când va concura în WRC cu noul Polo R WRC împotriva celor de la Citroen, Ford şi Mini.

"A venit momentul să trezim leul. Sosirea Volkswagen în WRC va impulsiona mult campionatul. Volkswagen va face tot ce este nevoie pentru WRC şi va ajuta şi în alte moduri prin impulsionarea sponsorizărilor şi readucerea presei şi a altor parteneri. Va contribui la readucerea televiziunilor în WRC. Ştim cu toţii că există o problemă cu promoterul. Cheia va fi menţinerea costurilor logistice, pentru că nimeni nu obţine nimic din banii cheltuiţi", a declarat Jost Capito, noul director al departamentului de motorsport din cadrul Volkswagen.

Constructorul german intenţionează să facă sugestii clare şi cu privire la structura calendarului competiţional, Brazilia fiind văzută despre o destinaţie atractivă.

"Brazilia este o piaţă foarte importantă pentru VW, aşa că ar fi bine să avem un raliu în Brazilia, dar trebuie să fie bine şi din punct de vedere al siguranţei, securitarii şi a celorlalte lucruri.

Dar în principiu Brazilia este o piaţă foarte importantă şi ar fi bine să aducem Brazilia în calendar", a mai precizat el.

Totuşi, mai multe surse au declarat anterior că Africa de Sud are cele mai mari şanse să pătrundă în calendarul WRC anul viitor, în detrimentul Braziliei.

Via | Autosport

Taguri: Volkswagen, WRC

Comentarii (2)

  • E vremea pentru vesti bune in WRC
    9 8
  • WRC
    Mai au de invatat cei de la VW ptr.astfel de competitii. Poate peste 10 ani.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru