Şase echipe vor testa în Bahrain în perioada 17-19 decembrie

de Daniel Popescu
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, Force India şi Toro Rosso au acceptat invitaţia Pirelli de a efectua o sesiune de teste pe circuitul din Bahrain în perioada 17-19 decembrie cu noile pneuri pentru 2014.

Esential 3 zile va avea sesiunea de teste din Bahrain din luna decembrie
6 este numarul echipelor care vor participa la teste
5 echipe au refuzat sa testeze din cauza costurilor ridicate
Regulamentul sportiv al Formulei 1 interzice efectuarea testelor între ultima cursă a sezonului şi ultima zi a anului curent, însă FIA a luat decizia de a renunţa la aceasta prevedere pentru a permite celor de la Pirelli să evalueze mai devreme noile pneuri pentru sezonul 2014.

Producătorul italian spera să testeze noile cauciucuri în antrenamentele libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Braziliei, însă planurile au fost complet bulversate de ploaie.

În urma renunţării la această regulă, Pirelli a invitat toate echipele să efectueze o sesiune de teste pe circuitul din Bahrain în perioada 17-19 decembrie, în cadrul căreia să evaluzeze noile cauciucuri pentru anul viitor.

Totuşi, numai şase echipe au acceptat propunerea, şi anume Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren, Force India şi Toro Rosso. În schimb, Lotus, Sauber, Williams, Marussia şi Caterham au refuzat propunerea sub pretextul costurilor ridicate pe care le presupune sesiunea de teste, mai ales că aceasta are loc în Orientul Mijlociu.

Alegerea circuitului Sakhir s-a făcut prin prisma condiţiilor meteo semnificativ mai bune din această zonă a globului, comparativ cu iarna care afectează continentul european.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru