Button răsuflă uşurat după primele puncte câştigate de McLaren

de Daniel Popescu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button este încântat că McLaren a obţinut duminică primele puncte ale sezonului, însă admite că echipa trebuie să înregistreze noi progrese.

Nu ne vom mângâia prea mult pe spate, sunt doar patru puncte, dar este bine că în sfârşit am terminat în puncte.

Jenson Button
Pilot McLaren
McLaren a obţinut duminică pe circuitul de la Monaco primele puncte din acest sezon, după ce Jenson Button a ocupat locul opt.

Chiar dacă admite că nu este o performanţă în sine pentru o echipă de talia McLaren, britanicul răsuflă uşurat după acest rezultat, în special că oferă încredere pentru ingineri.

"Nu ne vom mângâia prea mult pe spate, sunt doar patru puncte, dar este bine că în sfârşit am terminat în puncte şi cred că este grozav pentru McLaren şi Honda. Sunt fericit, dar ştiu că este doar piatra de temelie pentru a ajunge acolo unde vrem să fim. Cred că am scos tot ce era mai bun din monopost, iar ritmul a fost bun. Nu este ca şi cum am fi primit poziţia cadou fără să avem ritm", a declarat el.

Nu am terminat cursa de la Barcelona, nu am terminat calificările de aici şi nu am terminat nici cursa.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
În schimb, coechipierul său Fernando Alonso a ajuns deja la trei abandonuri în cele cinci curse în care a luat startul din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze şi nu şi-a putut ascunde dezamăgirea, mai ales că evenimentul a avut loc într-un moment în care concura pe locul nouă.

"A fost o problemă la cutia de viteze.

Nu ştiu dacă a fost o componentă fizică a cutiei de viteze sau un senzor, dar monopostul nu a schimbat treapta normal în ultimul tur şi apoi a intrat în modul neutru la frânare. Din păcate, nu am terminat cursa de la Barcelona, nu am terminat calificările de aici şi nu am terminat nici cursa, aşa că în ultimele trei sesiuni oficiale vorbesc cu presa în timp ce celelalte monoposturi sunt pe circuit. Nu este cel mai bun sentiment", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • McLaren pot termina pe 5 la constructori(dupa Mercedes,Ferrari,Red Bull si Williams) dar in 2016 ar fi cazul sa vina victorile
    29 11
  • Totusi este posibil ca in 2016, McLaren sa-i bata pe cei de la Mercedes si sa castige ambele titluri, doar au cel mai bun pilot de pe grila, preferatul meu, Alonso.
    11 22
  • McLada
    ha ha ha mor de ris cu astia ma...sunt penibili...cea mai penibila fosta campiona din istorie!!
    11 21
  • toate punctele mclaren de anu asta le-a luat button intr-o singura cursa nu i-a mai lasat nimic lui alonso
    7 13
  • serban
    Decat sa lupti cat de cat cu Mercedes, mai bine lupti din greu sa aduni cateva puncte in tot campionatul, nu ? Decat sa mai iesi odata pe locul doi, mai bine ramai undeva pe 14-15, nu ? Fiozofie de looser ...
    6 9
  • gigi k rai
    monaco a fost singura cursa unde mclaren putea obtine puncte ,dar acum vin circuite de viteza unde ei nu mai pot tine pasul , norocul lor ca williams a avut o problema pe acest circuit stradal din monaco
    8 5
  • mobius
    Ritmul lui Button a fost bun intr-adevar, ceeace spune ca in ansamblu monopostul a evoluat. In cele doua curse pe care le-a terminat, din cele sase, Alonso a terminat in fata lui Button. In cursa de la Barcelona concura in fata lui Button, pe locul opt, inainte de a abandona din motive tehnice. In cursa de la Monaco, plecat de pe locul 14, din cauza unei defectiuni tehnice, concura in ultimile tururi parcurse pe locul noua in spatele lui Button si se apropia destul de repede de coechipierul sau, in momentul in care o defectiune tehnica l-a scos din cursa. Prima cursa neterminata a fost pierduta tot din cauza unei defectiuni tehnice. In prima cursa a anului, Alonso nu a participat din cauza unei accidentari (accidentare mai grava decat s-a spus, incercandu-se chiar musamalizarea ei), accidentare produsa de o defectiune tehnica controversata, aproape deloc explicata. Trecand peste faptul ca Alonso este pilotul meu preferat, lucrurile mi s-ar parea cel putin curioase, pentru oricare pilot ar fi in aceeasi situatie. Nu stiu ce sa cred, vor fi destui care ma vor acuza din nou de teoria conspiratiei. Valoarea lui supara pe cineva, care tine cu totdinadinsul sa-l anihileze.
    15 3
  • @Mobius: Eh daca avea atata valoare Alonso castiga ceva mai multe titluri plus... daca cineva vroia sa-l anihileze... s-au inventat pustile cu amortizor pentru asa ceva.
    6 14
  • hahaha
    normal, acum e la McLaren Alonsita, acolo mereu vrea cineva sa-l anihileze

    asta sau mai degraba fara Briatore sau fara Montezemollo Alonso ne arata unde e de fapt, pilot de umplut grila
    5 8
  • dar de ce ar trebui anihilat alonso? nu a deranjat pe nimeni cu valoarea lui
    5 6
  • F1 Vision
    Cursa din Monaco era cea mai buna sansa pentru cei de la McLaren de a castiga puncte si sincer sa fiu, era chiar pacat daca o ratau. Inainte de cursa Alonso parea favorit in fata lui Button, dar uite ca Button a fost cel care aduce puncte pentru McLaren. Ungaria si Singapore sunt alte curse in care baietii de la McLaren pot castiga puncte, daca nu cumva vor intervine penalizarile pentru motoarele folosite intre timp.
    3 3
  • penibilii siteului
    lcr si gigi k rai....bai baieti voi cititi dupa ce postati?Ba sunteti penibili rau.....ride si penibilul suprem de voi:Mircea McLada
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru