Caterham confirmă înlocuirea lui Kobayashi cu Lotterer pentru cursa de la Spa

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a confirmat miercuri că Andre Lotterer, triplu câştigător al Cursei de 24 de ore de la Le Mans, va concura pentru echipă în Marele Premiu al Belgiei în locul lui Kamui Kobayashi.

Esential 3 victorii a obtinut Andre Lotterer in Cursa de 24 de ore de la Le Mans
3 ani a fost Andre Lotterer pilot de teste la Jaguar in Formula 1, intre 2000-2002
Presa internaţională a relatat la începutul acestei săptămâni că Andre Lotterer, care a câştigat de trei ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru Audi în 2011, 2012 şi 2014, îşi va face un debut surprinzător în Formula 1 în Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Informaţia a fost confirmată miercuri de Caterham, astfel că germanul în vârstă de 32 de ani îl va înlocui pe Kamui Kobayashi în următoarea cursă.

"Sunt încântat că mi s-a oferit oportunitatea de a lua parte la un weekend de Formula 1 şi vreau să mulţumesc celor de la Caterham pentru această şansă. Sunt pregătit pentru această şansă şi abia aştept să urc în monopost şi să profit de weekend.

Trebuie să mă obişnuiesc repede cu monopostul, întrucât echipa a lucrat la o serie de update-uri şi va trebui să stăm cât mai mult timp pe circuit pentru a optimiza performanţa monopostului", a declarat el.

Lotterer a concurat în curse de monoposturi în competiţia Super Formula din Japonia, în care a devenit campion în 2011, dar a fost şi pilot de teste în Formula 1 la Jaguar în perioada 2000-2002. Deşi iniţial s-a vehiculat că Lotterer a oferit o sumă consistentă de bani pentru a obţine această oportunitate, însă alte surse afirmă că germanul concurează pentru Caterham pentru că îl cunoaşte personal pe şeful Colin Kolles.

Potrivit celor de la Caterham, Kobayashi rămâne în cadrul echipei, însă nu este cert dacă va reveni în cockpit în Marele Premiu al Italiei.

Via Caterham

Comentarii (6)

  • gica de la sculerie
    O mutare foarte inspirata. Lotterer este fost campion intr-o competitie care detine in prezent cel mai rapid monopost din lume, dupa cele din F1 (n.a. este Super Formula Japoneza). Lotterer merita o sansa pentru ceea ce a facut in anduranta si in Japonia. Piloti ca el sunt rari din pacate...
    6 0
  • Alex Paciurea
    Mutarile astea ii vor bulversa si mai mult pe cei doi comentatori de la Dolce Sport. Sunt oricum dusi rau de val si pe langa fenomen. Unde sunt vremurile in care la Digi Sport se vorbea cate o jumatate de ora despre un astfel de pilot. Sper ca cei doi magnifici de la Dolce Sport sa afle pana la ora calificarile ca s-a facut schimbul Kobayashi - Lotterer.
    8 0
  • C Long
    Lasa ca nici cei de la Digi nu erau prea straluciti... Macar aveau o avancronica si dadeau informatii bune de pe live timing...Vreti comentatori de clasa urmariti Sky Sports....
    5 0
  • Ce bine ca vad cursele direct pe Skysports HD :)) ca aia doi de la Dolce ma enerveaza , mai rau , sau pe aproape de Miky Alexandrescu ala prieten cu Schumacher si cu toti din F1 .
    5 0
  • Intradevar o miscare inteligenta din partea celor de la caterham.Dar nu cred ca Lutterer a platit prea mult pt asta ba chiar a fost platit si i-au pupat mana pt ca a aceptat sa ii ia locul lui Kobayashi.Dar nu el trebuia inlocuit si Ericson
    1 0
  • marian06
    Ma bucur tare mult numirea lui Andre. Cred ca merita din plin locul. Singura problema e monopostul, dar avand in vedere experienta lui, nu e exclus ca la o cursa pe ploaie sa prinda si ceva punctisoare.
    Surprinzatoare e numirea lui Lotterer, pentru ca nu stiu ca el sa vina cu bani la echipa ...Dar totusi, poate ca nu e intamplator.. cine stie .. ceva implicare AUDI pe viitor, mai ales ca el era implicat si in WEC pentru ei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru