Kobayashi va concura pentru Caterham în Abu Dhabi. Merhi şi Chilton luptă pentru al doilea loc

de Daniel Popescu
Luni, 17.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a anunţat că unul dintre piloţii săi pentru cursa din Abu Dhabi va fi Kamui Kobayashi. Roberto Merhi susţine că are contract pentru această etapă, însă presa internaţională îl creditează cu şanse şi pe Max Chilton.

Sunt bucuros să concurez pentru echipă în Abu Dhabi. Ultimele săptămâni nu au fost uşoare, aşa că va fi frumos să revenim în monopost

Kamui Kobayashi
Pilot Caterham
Caterham a anunţat vineri că va participa la Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului 2014, chiar dacă nu a strâns fondurile necesare din partea fanilor, iar duminică a anunţat şi primele informaţii oficiale cu privire la linia de piloţi.

Unul dintre piloţii echipei va fi Kamui Kobayashi, cel care a jucat acest rol pe aproape întreg parcursul sezonului, cu excepţia Marelui Premiu al Belgiei.

"Sunt bucuros să concurez pentru echipă în Abu Dhabi. Ultimele săptămâni nu au fost uşoare, aşa că va fi frumos să revenim în monopost cu membrii Caterham. Acum este momentul să arătăm ce putem face şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. Sper să terminăm sezonul cu un rezultat pozitiv pentru viitorul acestei echipe", a declarat japonezul.

Avem un contract care spune că dacă unul dintre piloţii titulari nu poate participa, atunci Merhi ar trebui să concureze

Roberto Merhi Sr
Tatal lui Roberto Merhi
În schimb, situaţia celui de-al doilea loc în echipa este mult mai confuză.
Marcus Ericsson a eliberat locul după ce şi-a reziliat acordul cu echipa, iar Caterham i-a propus postul lui Andre Lotterer, pilotul din Campionatul Mondial de Anduranţă care a concurat pentru echipa în Marele Premiu al Belgiei.

Acesta a refuzat însă propunerea, iar în scurt timp Roberto Merhi, pilot în Formula Renault 3.5 Series, a dezvăluit că are un contract care îi permite să concureze în Abu Dhabi dacă unul dintre piloţii titulari a devenit indisponibil. "Avem un contract care spune că dacă unul dintre piloţii titulari nu poate participa, atunci Merhi ar trebui să concureze", a precizat Roberto Merhi Sr, tatăl lui Merhi.

Totuşi, publicaţia Gazzetta dello Sport a relatat că favorit să concureze pentru Caterham, este Max Chilton, pilotul celor de la Marussia. Echipa din Rusia spera să facă de asemenea deplasarea în Abu Dhabi deşi a fost închisă, însă în cele din urmă echipamentele nu au fost transportate în Orientul Mijlociu

Pe de altă parte, pilotul de sex feminin Alice Powell susţine că are o înţelegere financiară pentru a putea concura în prima sesiune de antrenamente libere de vineri. 

Via Caterham, Autosport, Autosport, GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru