Rosberg va pleca din pole position în Marele Premiu al Braziliei

de Daniel Popescu
Sambata, 08.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Braziliei după ce l-a învins cu trei sutimi de secundă pe Lewis Hamilton. Williams a monopolizat a doua linie a grilei de start.

Esential 0.033 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
10 este numarul pole position-urilor obtinute de Nico Rosberg in sezonul 2014
2 este numarul curselor castigate de Nico Rosberg dupa ce a plecat din pole position
Calificările pentru Marele Premiu al Braziliei au oferit o luptă palpitantă pentru pole position în care nu au fost implicaţi doar piloţii Mercedes, ci şi cei de la Williams.

Nico Rosberg a obţinut al 10-lea pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:10.023, însă germanul l-a surclasat pe coechipierul său Lewis Hamilton pentru numai trei sutimi de secundă. Rezultatul este unul esenţial în încercarea lui Rosberg de a reduce diferenţa de 24 de puncte care îl separă de Hamilton, însă în precedentele nouă curse în care a plecat de pe prima poziţie a obţinut doar două victorii.

În faţa propriilor suporteri care l-au aclamat în permanenţă, Felipe Massa a obţinut locul trei şi a fost cu numai două zecimi de secundă mai lent decât Rosberg, însă a abandonat ultimul tur rapid după o eroare. Pilotul echipei Williams şi-a egalat astfel cel mai bun rezultat din acest sezon în calificări înregistrat anterior în Germania şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său, Valtteri Bottas.

McLaren şi-a adjudecat locurile cinci şi şapte prin Jenson Button şi Kevin Magnussen, iar Sebastian Vettel a intercalat monopostul Red Bull Racing între cei doi.

Ferrari nu a putut emite pretenţii la primele linii ale grilei de start, întrucât Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au terminat pe locurile opt şi 10 la capătul unei singure ieşiri pe circuit. Surpriza negativă a fost produsă de Daniel Ricciardo, care a stabilit doar al nouălea timp al sesiunii. 

Q2: Sauber continuă parcursul modest

Sauber a ratat promovarea în ultima parte a calificărilor cu ambii piloţi, după ce Esteban Gutierrez şi Adrian Sutil au ocupat doar locurile 11 şi 13, cu Nico Hulkenberg (Force India) între cei doi pe locul 12.

Daniil Kvyat nu a ieşit pe circuit în această parte a calificărilor, întrucât mai avea de suportat o penalizare de şapte dintre cele 10 poziţii pentru înlocuirea motorului la Austin. Pilotul Scuderiei Toro Rosso va pleca astfel de pe ultima linie a grilei de start.

Q1: Lotus, eliminată cu ambii piloţi

Chiar dacă în prima parte a calificărilor au fost eliminaţi doar patru piloţi, doi dintre aceştia au aparţinut celor de la Lotus. Romain Grosjean a fost primul sub linie în faţa lui Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), în timp ce coechipierul său Pastor Maldonado a fost cel mai lent.

Totuşi, venezueleanul nu va pleca ultimul de pe grila de start, întrucât Sergio Perez (Force India), clasat pe 17, este penalizat cu şapte poziţii pentru un incident de cursă în etapa precedentă de la Austin, pe lângă penalizarea suferită de Kvyat.

Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României.

Brazilia - Rezultate Calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes 1m10.023s -
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m10.056s 0.033s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m10.247s 0.224s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m10.305s 0.282s
5 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m10.930s 0.907s
6 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m10.938s 0.915s
7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m10.969s 0.946s
8 Fernando Alonso Ferrari 1m10.977s 0.954s
9 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m11.075s 1.052s
10 Kimi Raikkonen Ferrari 1m11.099s 1.076s
11 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1m11.591s -
12 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m11.976s -
13 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1m12.099s -
14 Romain Grosjean Lotus/Renault 1m12.037s -
15 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m12.040s -
16 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m12.233s -
17 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault - -
18 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m12.076s -

Comentarii (13)

  • Dragon
    Il bate Hamilton in cursa stati linistiti !!!
    33 31
  • Ferrari
    @Dragon, si ce te faci daca nu il bate, daca abndoneaza, daca.......
    20 13
  • In prima linie este Mercedes din cate am vazut eu si nu Williams
    2 0
  • Bogdan
    Faptul ca Hamilton a reusit sa il bata in toate cursele din a doua jumatate a sezonului, desi Rosberg a plecat din pole nu spune niste lucruri tocmai bune despre Rosberg. Dar pole-urile astea castigate spun totusi ca omul este rapid.

    Poate ca daca va reusi sa se concentreze si in curse asa cum o face in calificari si daca va fi atent si va invata meseria pe care o stie Hamilton in plus fata de el, va reusi intr-un final sa il bata pe Hamilton sau pe cel care ii va fi coechipier.

    Eu continui sa sper ca lucrul asta se va intampla.
    17 8
  • Arata bine grila cu doar 18 monoposturi, sunt arhisuficiente. In rest, batalia la varf s-a intetit la maxim, campionul va fi cel cu nervii cei mai tari. Hamilton are avantajul punctelor, iar un loc 2 n-ar fi o problema f mare ( daca Rosberg castiga ). Dar Rosberg este extrem de motivat, trebuie neaparat sa castige, altfel doar printr-o minune ( abandon Hamilton ) ar deveni campion la Abu Dhabi.
    15 1
  • TRIST...
    Alonso sabotat?:http://www.motorsportitalia.net/team-radio-alonso-polemico-squadra/
    3 0
  • Hai sa ne distram un pic, va dau o fraza comica pe care mi-am salvato ca trofeu in timp ce imi mergea live.autosport timing-ul in timpul calificarilor :)))
    "Ferrari doing the impossible to try and make Kimi go faster than FA, it is almost laughable." Deci ii superrrrrrrr :)))))
    20 15
  • Massa imi pare ca a obtinut un pole position anul acesta
    10 2
  • @Cyrus: In Austria Massa a obtinut pole. Iar in Brazilia, cursa lui de casa cred c-o sa se descurce foarte bine. Sunt foarte multi fani care au venit sa-l sustina :P

    Cat despre calificari 1-4, super ok, restul... nu-i nimic de spus.
    11 1
  • Stai liniștit, Mircea, o să-ți bage Alonso glumele undeva după ce îi bate pe băieții de la McLaren. Din păcate doar el mai reprezintă Ferrari și mai cară în spate căluțul nostru.
    16 19
  • Ferrari
    @ferr1, citeste aici pentru a descoperi modul miraculos in care Ferrari si incompetentul absurd de Matiachi ii pregatesc masina...... : http://www1.skysports.com/f1/report/24184/9556955/fernando-alonso-explains-radio-outburst-after-problems-at-start-of-brazilian-gp-q1

    Dupa ce ca nu au sanse sa mai lupte cu Williams acuma isi dau cu stangul in dreptu si poate se trezesc depasiti si de McLaren si apoi sa vezi distractie...... Ferr1 o fi reprezentand el Ferrari dar din pacate Ferrari nu il mai reprezinta pe el.... si asta o sa ii coste bani din drepturile de televiziune pentru ca oriccum locul 5 primeste mai putini bani decat locul 4(daca ii depaseste McL), la fel cum locul 4 primeste mai putini decat locul 3..... dar cu prostul.....
    5 4
  • De ce l-a batut Vettel pe Ricci? Era altcineva la volanul lui Ricci ...

    http://www.youtube.com/watch?v=B41LTCxiTYk
    3 1
  • @Ferrari Păi prost o fi Alonso să plece cu mâinile goale de la Ferrari. După fazele astea, sigur nu se va întâmpla asta.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru