Di Resta a pierdut locul cinci pe grilă după excluderea din calificări

de Daniel Popescu
Duminica, 30.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paul di Resta va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start după ce a fost exclus din calificări pentru că monopostul Force India a avut o greutate mai mică decât cea minimă admisă.

Esential 5 a fost locul obtinut de di Resta in calificari
642 de kilograme este greutatea minima a monopostului plus cea a pilotului
640 de kilograme a fost greutatea totala a monopostului si a pilotului Force India
1.5 kilograme este greutatea cu care a "slabit" di Resta intr-o singura zi
Paul di Resta a obţinut sâmbătă cel mai bun rezultat din carieră într-o sesiune de calificări, după ce a poziţionat monopostul Force India pe locul cinci al grilei de start de la Silverstone.

Scoţianul nu s-a putut însă bucura de această performanţă decât câteva ore, întrucât comisarii de cursă l-au exclus din calificări pe motiv că monopostul Force India a fost mai uşor decât greutatea minimă de 642 kg stabilită prin regulament.

Monopostul său a cântărit doar 641.5 kg la finalul calificărilor şi numai 640 kg după eliminarea carburantului rămas în rezervor, cu 2 kg sub limita admisă.

Cântarul oficial permite o toleranţă de 0.5 kg, însă chiar şi aşa monopostul Force India a fost cu 1.5 kg mai uşor decât prevede regulamentul.

În calculul greutăţii este luată în calcul şi greutatea piloţilor, iar potrivit unor surse neoficiale problema are de fapt legătură cu greutatea lui Di Resta, şi nu a monopostului său. La finalul calificărilor, Di Resta a cântărit cu 1.5 kg mai puţin decât cântărise cu numai o zi în urmă la finalul antrenamentelor de vineri, aceasta fiind exact greutatea de care mai avea nevoie pentru a respecta regulamentul.

Iniţial, Force India a intenţionat să facă apel la decizie prin prisma controversei privind greutatea lui di Resta, însă în cele din urmă a renunţat la idee. Scoţianul va pleca astfel de pe ultima poziţie a grilei de start, iar toţi piloţii de la locurile şase în jos au câştigat câte o poziţie.

Iată noua configuraţie a grilei de start:

 1.  Lewis Hamilton       Mercedes
 2.  Nico Rosberg         Mercedes
 3. 
Sebastian Vettel Red Bull-Renault 4. Mark Webber Red Bull-Renault 5. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 6. Adrian Sutil Force India-Mercedes 7. Romain Grosjean Lotus-Renault 8. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 9. Fernando Alonso Ferrari 10. Jenson Button McLaren-Mercedes 11. Felipe Massa Ferrari 12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Ferrari 13. Sergio Perez McLaren-Mercedes 14. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 15. Pastor Maldonado Williams-Renault 16. Valtteri Bottas Williams-Renault 17. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 18. Charles Pic Caterham-Renault 19. Jules Bianchi Marussia-Cosworth 20. Max Chilton Marussia-Cosworth 21. Giedo van der Garde Caterham-Renault 22. Paul di Resta Force India-Mercedes

Comentarii (1)

  • barichelu
    trebea sa bage o saorma
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru