Dominația Ferrari din teste continuă: Leclerc, cel mai bun timp în a doua zi. Accident pentru Red Bull

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc a stabilit cel mai bun timp pentru Ferrari în a doua zi de teste de la Barcelona, în timp ce Pierry Gasly a fost protagonistul unui accident la volanul monopostului Red Bull.

Sesiunea de teste de la Barcelona a continuat marți după un scenariu asemănător cu cel din prima zi, astfel că cel mai bun timp a fost stabilit de Ferrari, însă de data aceasta a fost rândul lui Charles Leclerc.

Cronometrat cu 1:18.247, monegascul a parcurs 157 de tururi și a fost astfel și pilotul cu cele mai multe tururi de pe circuit.

"Întotdeauna există emoții când urci într-un Ferrari, dar am lăsat asta deoparte pentru că am avut de făcut o treabă pentru echipă. Sperăm să continuăm în același ritm în următoarele zile, pentru că este important să profităm de puținele oportunitățile pe care le avem pentru a testa", a declarat el.

McLaren a obținut locul doi prin Lando Norris, care a fost cu numai trei zecimi de secundă mai lent, în timp ce Kevin Magnussen a încheiat sesiunea pe locul trei la volanul monopostului Haas. Ulterior, danezul a fost înlocuit cu debutantul Pietro Fittipaldi.

Mercedes nu a ieșit în evidență nici marți, întrucât Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au încheiat pe locurile 6 și, respetiv, 10, însă cel mai probabil campioana mondială este preocupată de optimizarea setărilor înainte de a efectua tururi rapide sau simulări de cursă.

Sesiunea a fost marcată de un accident provocat de Pierry Gasly, care a pierdut controlul volanului și s-a izibt de barierele din virajul 13, eveniment în urma căruia a rămas fără aripa spate. Daniel Ricciardo a avut de asemenea o defecțiune tehnică la aripa spate, întrucât un element al acesteia s-a detașat de monopost pe linia dreaptă de start-sosire.

Sesiunea de teste continuă și miercuri, zi în care va debuta în cele din urmă și noul monopost al celor de la Williams.

Via F1

Comentarii (12)

  • Testele sunt irelevante!!
    7 8
  • Nici n-a inceput campionatul si e presiune pe Vettel. Parca vad grila de start la Melbourne: linia 1: Leclerc, Vettel.
    9 6
  • Costel
    coincidenta si in a treia zi de teste nu ii sigur fiindca vettel ii din nou in fata lui botas la peste 2 secunde diferenta
    masina ferrari 2019 =perfectiune
    9 5
  • Il cam bate Hulk pe Ricci. A fugit de Max si a dat peste altul la fel dar la o echipa mai slaba.

    Timpii astia sunt mai slabi decat anul trecut din qual deci stati calmi ca se testeaza.
    2 3
  • Costel
    raikonen ii viu din nou la alfa romeo cu 1.17.7 !
    6 2
  • Claudiu
    @Costel

    Desi multi isi doresc ca dominatia Mercedes sa inceteze, nu cred ca italienii stau atat de bine iar nemtii asa de prost. Ce am observat din simularile de cursa este ca Ferrari uzeaza prematur pneurile, dupa 7-8 tururi in care ruleaza cu variatii mici de 2-3 zecimi/tur, incep sa piarda mult din performanta, cate 0.5 sec dupa fiecare tur suplimentar(poate de asta au adus azi un nou tip de jante asemantoare cu cele folosite anul trecut de rivali). Mercedes au rulat constant 15-20 tururi cu aceleasi pneuri si cu variatii mici fara sa piarda din performanta lor. In realitate nu stim cat combustibil au folosit fiecare, poate Ferrari le pot gestiona fara probleme si acum doar incearca sa vada cat de mult rezista fortate peste limita?!
    6 0
  • Costel
    @Claudiu

    nu is in masura sa te contrazic cu jantele fiindca pentru mine ii un subiect necunoscut dar ferari is cu timpi pe tur cu ambii piloti care is foarte incurajatori, leclerc nu realiza record in ziua a doua daca masina ferari nu ii foarte performanta iar venirea lui binoto la conducere ii benefica fiindca is cu impresia despre el ca ii om destept
    3 2
  • @Costel
    Kimi for president !
    8 0
  • Costel
    @Claudiu

    lewis hamilton : ferrari looks very ,very strong right now (motorsport.com)
    nu iese fum fara foc !
    3 1
  • Faptul ca Kimi e la 1.17 azi fata de Ferrari care e la 1.18 spune exact cat se forteaza.
    Nu se stiu setarile fiecarei masini in parte, nu se stiu ce gume folosesc in anumite parti ale testelor, nu se stie ce benzina folosesc, etc. Pana sambata 16 martie vor fi doar presupuneri.
    Pana atunci Ferrari testeaza jentile folosite de Mercedes in unele din cursele de anul trecut.
    2 5
  • ZeroTime
    @VitelulCabra: Pai atunci citeste aici cum sta treaba: https://www.motorsport.com/f1/news/kvyat-toro-rosso-barcelona-test-day-three/4341241/. Daca nu stii, nu-i nici o rusine, citeste ce scriu altii care stiu.
    2 0
  • Florin F1
    A 3-a zi de teste si tot aceeasi mare surpriza : Mercedes
    Oare cat de mult sa mearga Mercedes la prosteala incat sa nu incerce macar un tur complet rapid in 3 zile, ba mai mult sa fie departe de primu, chiar si aprox. 2s azi, si in rest peste o secunda, ?????
    Ce ar fi interesant este sa vedem la toti care ar fi timpii pe tur combinati, adica cei mai buni timpi pe sectoare adunati ca sa se excluda portiunile unde o lasa mai moale
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru