Ecclestone, dispus să plătească 25 de milioane de euro pentru a scăpa de acuzaţiile de dare de mită

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a propus să plătească 25 de milioane de euro unei bănci germane pentru a scăpa de acuzaţiile de dare de mită pentru care riscă până la 10 ani de închisoare. Procurorii germani analizează oferta, însă nu au luat o decizie.

Esential 25 de milioane de euro ofera Bernie Ecclestone pentru a scapa de proces
Bernie Ecclestone este implicat într-un proces cu justiţia germană după ce a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Britanicul în vârstă de 83 de ani riscă până la 10 ani de închisoare dacă procurorii germani vor dovedi că Ecclestone i-a oferit 33 de milioane de euro mită unui bancher german pentru că CVC Capital Partners să câştige drepturile de comercializare ale Formulei 1.

Avocaţii lui Ecclestone au cerut retragerea acuzaţiilor din motiv de lipsa de probe, însă procurorii germani au refuzat. Pasul următor a fost ca avocaţii să propună procurorilor ca Ecclestone să plătească o compensaţie de 25 de milioane de euro pentru a scăpa de acuzaţii, banii urmând să ajungă în conturile unei bănci germane.

Procuratura germană a confirmat oferta lui Ecclestone şi susţine că o va analiza. "Procurorii şi reprezentanţii apărării discută posibilitatea unei înţelegeri", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor germane.

Potrivit legislaţiei germane, procurorii şi avocaţii apărării au posibilitatea de a ajunge la un acord pentru a renunţa la caz sau pentru a aplica doar o pedeapsă uşoară.

Via Reuters, BBC Sport

Comentarii (10)

  • Halal justitie in Germania!
    Unde sunt prostanacii care sustineau ca Germania e vreun templu al justitiei?
    Sa platesti ca sa scapi de acuzatii... Un fel de spaga legala.
    Daca era intr-adevar o lipsa de probe, nu cred ca mai sarea sa plateasca o suma uriasa ca sa scape. E clar ca exista probe si in curand il asteapta inchisoarea. Sper ca procurorii germani sa aiba curajul de a refuza, mai ales ca vor exista cu siguranta si presiuni politice.
    Hai cu el la brutarie, ca-l asteapta alde Nastase si Copos, poate chiar si MM sa-l invete niste fotbal.
    13 4
  • JugaruGabi
    Ferr1, nu fii copil!
    Treaba cu intelegerile intre reclamanti si parati se practica in toata avocatura mondiala. Fa niste investigatii si ai sa vezi.
    6 3
  • Ferr1, Jugaru are dreptate, nemtii gandesc altfel decat spaniolii cand vine vorba de bani, tocmai de aceea economiile celor doua tari difera atat de mult.
    Vezi cazul Uli Hoeness, ce poate fi mai relevant? Insa eu imi pun intrebarea urmatoare, pentru ce naiba mai lupti cand ai > 80 de ani? La varsta pe care o are Ecclestone ar trebui sa stea cu burta la soare cu 2 negrese pe langa el precum Hugh Hefner, patronul revistei Playboy. Eventual sa-i invite si pe Flavio Briatore si Naomi Campbell ca tot vorbim de bani si formula 1 si astora le place al dracului de mult.
    8 0
  • bernie
    E prea smecher omul... ce sa-i faci, cinste lui!
    3 6
  • Ha,ha,ha...
    Asta si-ar lua cetatenia Romana repede si cu brio !!! Se incadreaza perfect in decorul nostru,poate ajunge chiar presetinte ! :))))))))))))))
    8 0
  • ovidiu15081982
    tare asta...sa dai spaga...ca sa scapi de parnaie...ca ai dat spaga...nu mai scapam de bosorogul asta....BERNIE LA PUSCARIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 1
  • Cum scapi de puscarie pentru ca ai dat mita 33 mil. euro? Mai dai 25.. :))
    11 0
  • se pare ca de dovezi a scapat din moment ce e dispus sa plateasca retragerea acuzatiilor...
    1 1
  • @Jugaru Sigur ca exista intelegeri, dar nu cand vine vorba de o mita de 33 de mil., care e totusi o infractiune foarte grava. Daca omora pe cineva, facea iarasi o intelegere si scapa? Oamenii cu bani intotdeauna vor ajunge la intelegeri, doar cei fara bani vor suporta pe pielea lor consecintele "legii".
    3 0
  • Bernie poate sa cada la intelegere din cauza faptului ca exista un acuzator si nu este o autosesizare din partea vreunei institutii anticoruptie (cum e DNA-ul la noi). Daca era autosesizare nu mai avea cum sa cada la intelegere dar asa e ca si cand il bati pe unul pe strada, ala face plangere, tu te intelegi cu el sa renunte la acuzatii iar el isi retrage plangerea si se termina cu happy end pentru toata lumea. Nu sunt din domeniu dar eu asa vad lucrurile.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru