Ferrari l-a recrutat pe directorul de aerodinamică de la Lotus

de Daniel Popescu
Vineri, 13.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dirk de Beer, directorul departamentului de aerodinamică de la Lotus, va ocupa o poziţie asemănătoare la Ferrari începând din sezonul 2014.

Esential 3 oameni de baza a recrutat Ferrari de la Lotus intr-un singur an
Ferrari continuă să-şi întărească departamentul tehnic în speranţa că va putea dezvolta un monopost cu care să lupte pentru titlurile mondiale în sezonul 2014.

Ultima achiziţie a Scuderiei este Dirk de Beer, directorul departamentului de aerodinamică al celor de la Lotus, care se va alătura echipei italiene începând din sezonul următor.

Transferul nu a fost încă anunţat în mod oficial, însă se anticipează că de Beer va lucra la aerodinamică în colaborare cu actualul şef al departamentului, Loic Bigois.

TREI ACHIZIŢII DE LA LOTUS ÎNTR-UN SINGUR AN

De Beer devine al treilea angajat al echipei Lotus care se alătură Scuderiei Ferrari în ultimele luni. Primul a fost directorul tehnic James Allison, creditat pentru dezvoltarea unui monopost E21 cu care Lotus a putut lupta pentru victorii în special în prima parte a sezonului.

Cu numai două zile în urmă, Ferrari a semnat un contract cu Kimi Raikkonen, care a obţinut două victorii pentru Lotus în cei aproape doi ani de la revenirea sa în Formula 1.

De altfel, Allison a avut un cuvânt important de spus în decizia Scuderiei de a semna cu Raikkonen şi nu este exclus ca acelaşi lucru să fie valabil şi în cazul lui de Beer.

VIITORUL LUI LOTUS, INCERT?

În urma celor trei pierderi suferite în acest an, Lotus va arăta complet diferit în sezonul următor, cu un nou director tehnic, un nou şef al departamentului de aerodinamică şi un nou pilot. În condiţiile în care echipa are şi o serie de probleme financiare, agravate de întârzierea semnării unui parteneriat cu Infinity Racing, Lotus ar putea înregistra un declin de performanţă în sezonul următor.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Este numele vreuneia din achizitiile realizate de Ferrari, Adrian Newey? Nu! Atunci mai asteptam :)
    25 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru