Ferrari îl avertizează pe Alonso să nu mai critice echipa în public

de Daniel Popescu
Marti, 30.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo l-a avertizat pe Fernando Alonso să nu mai dea declaraţii negative în presă despre performanţele monopostului Ferrari.

Ultimele comentarii făcute de Alonso nu l-au mulţumit pe Montezemolo şi nici pe altcineva din cadrul echipei.

Ferrari
Comunicat de presa
Rezultatele mai puţin impresionante obţinute în ultima perioadă şi noile speculaţii cu privire la negocierile pe care Red Bull Racing le poartă cu Fernando Alonso în perspectiva unui contract pentru sezonul 2014 au determinat apariţia unor tensiuni în cadrul Scuderiei Ferrari.

Într-un comunicat de presă publicat chiar pe site-ul său oficial, Ferrari critică în mod deschis comentariile negative făcute de Alonso cu privire la lipsa de performanţe.

"Trebuie să strângem rândurile fără să avem izbucniri negative care, chiar dacă sunt de înţeles imediat după obţinerea unui rezultat slab, nu ajută pe nimeni. Aceasta este o referinţă la adresa ultimelor comentarii făcute de Alonso, care nu l-au mulţumit pe Montezemolo şi nici pe altcineva din cadrul echipei", precizează Ferrari în comunicatul de presă.

Tuturor marilor campioni care au concurat pentru Ferrari li s-a cerut să pună interesul echipei mai presus de interesul personal.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
În plus, Montezemolo face un apel la unitate în cadrul echipei pentru ca Scuderia să fie capabilă să depăşească perioada mai puţin prolifică pe care o traversează în acest moment.

"Tuturor marilor campioni care au concurat pentru Ferrari li s-a cerut să pună interesul echipei mai presus de interesul personal.

Este o perioadă în care trebuie să rămânem calmi, să evităm polemicile şi să arătăm determinare pentru a ne aducem propria contribuţie, să fim alături de echipă şi de oameni atât pe circuit, cât şi în afara lui", a precizat Montezemolo.

Alonso a obţinut doar locul cinci în Marele Premiu al Ungariei cu un monopost de specificaţie mai veche, după ce update-urile utilizate în ultimele curse nu au dat niciun rezultat. Spaniolul a coborât pe locul trei în clasamentul general la 39 de puncte în spatele liderului Sebastian Vettel, iar ultima sa victorie datează de la Marele Premiu al Spaniei din luna mai.

Via Ferrari

Comentarii (18)

  • 2 ani jumate nu a vorbit de rau despre monopostul Ferrari. S-a saturat omul. Ce sa zica? Sa vorbeasca de bine despre o caruta?
    47 6
  • si ce daca critica masina?
    are dreptate ...
    in loc sa-l intrebe pe Alonso de declaratii, ar trebui sa-l intrebe pe Domenicali despre activitatea lui la Ferrari din ultimii 5 ani ...
    Jean Todt a construit o echipa castigatoare cu care au luat 6 titluri (2000-2004, 2007)
    in 2008 Domenicali a preluat o echipa campioana si l-a dus in situatia actuala ... mare perfomanta sa faci o echipa castigatoare una care concureaza pentru locurile 5-8 ... foarte fain ...
    dar nu, Montezemolo il cearta pe Alonso ... care (acuma galeria anti Alonso o sa se sesizeze) chiar scoate si ultima picutara de perfomanta din masina anti-preformanta ... fain
    ink un pic si o sa devin fan Mercedes!
    36 6
  • hm... nu sunt fan Alonso, il consider mai putin rapid decat Hamilton (inca nu imi dau seama daca ar fi mai rapid ca Vettel pe masini egale) dar este unul dintre cei mai buni! Cu o masina buna ar castiga titluri mondiale! A dovedit deja ca poate! E normal sa apara frustrarea cand se chinuie cum o face acum... Ferrari sunt la limita acum... se vede ca mai mult nu pot! Nu inteleg de ce se complac, e clar ca Alonso e la inaltime, ar trebui schimbat Domenicalli probabil in primul rand!
    16 7
  • Mi se pare cam agresiva parerea lui Marocanu de Montez, Alonso ca pilot nu a facut decat sa evidentieze faptul ca de o mica perioada nu mai poate lupta cu o masina necompetitionala.
    12 7
  • Pentru toti pseudofanii Ferrari care au comentat mai sus. Alain Prost un pilot mult mai mare decat Alonso a fost concediat de Ferrari pentru ca a criticat echipa. Asa ca spaniolul sa nu muste mana care il hraneste si sa isi vada de treaba sau sa plece in alta parte unde sa fie multumit.
    15 16
  • @Alex.
    Omule nu compara tu era Alain Prost cu cea de azi si nici cu cea de a lui Shum, nu are nici-o legatura , si mai lasa pretextele acestea data de tine ca nu tine. Am inchis subiectul .
    13 12
  • ovidiu150882
    Alonso are toate drepturile sa critice Ferrari, conduce o martoaga, cu care face performanta maxima. Cel mai probabil o sa fie al patrulea an la rand cand o sa piarda titlul in fata lui vettel !!! Montezemolo e un idiot, in loc sa-l schimbe pe domenicalli si pe massa, se ia de alonso, singurul care trage echipa dupa el si face minuni cu o masina neperformanta !!! Cat timp domenicalli e la conducere ferrari nu o sa mai pupe niciun titlu mondial !!! La fel va pati si mclaren sub conducerea lui whitmarsh !!
    14 6
  • Spawn mai bine inchizi computerul. Mai si semnalizezi pe deasupra.
    Alonso poate sa critice la el acasa. La Ferrari Montezemolo e seful.
    8 14
  • Multa vorba pentru nimic. Daca nu il dau afara tot degeaba.
    12 5
  • @Alex
    Ceea ce spui tu nu are legatura cu realitatea. De parca stii tu regulile lui Monte , macar daca ai fi lucrat acolo mai ziceam. Si pe langa asta nu mi pot eu ca Ferrari o duce greu din cauza unui om expirat din era F1 si anume Domenicali. Si pe langa comenturile mele, nu am ce pierde deoarece nu am facut decat sa spun realitatea F1 Domnu Alex. Abias astept sa vad ce mai zici ....
    7 7
  • de cand avenit alonso la ferrari nu mi-am dorit decat un singur lucru...ca alonso sa nu castige niciun titlu cu ferrari, iar pana in prezent lucrurile merg bine pt mine.
    21 20
  • Ferari are un stil ciudat. Inca am parerea ca ei l-au "stricat" pe Kimi. Kimi din perioada McL era senzational, se lupta, facea depasiri bestiale, si-a dominat destul de categoric fiecare coechipier pe care l-a avut. Cand a ajuns la Ferrari ceva s-a rupt. Sigur, a luat un titlu, dar chinuit si deloc in stilul lui. Cam asa ceva se intampla acum cu Alonso. Aerul de acolo se pare ca nu prieste tuturor, sau nu oricine poate fi Jean Todt, oricat si-ar dori.
    23 2
  • Daca nu era Alonso acum Ferrari era depasita si de Force India. Cei de la Ferrari ar trebui sa-i pupe picioarele lui Alonso pentru ce a facut spaniolul in ultimii 3 ani la echipa. Nici n-ar trebui sa indrazneasca cineva sa-l critice. In 2010 a pierdut titlul datorita "marilor" strategi de la Ferrari. In 2011 Ferrari pur si simplu n-a contat. In 2012 a pierdut titlul datorita geniilor de la Ferrari care-si inchipuiau ca au o masina castigatoare si Alonso n-a putut lupta pentru victorii in a 2-a parte a campionatului.

    Si acum tot Alonso e avertizat? Daca spaniolul ar alege sa plece de la echipa, il inteleg si il sustin.
    15 10
  • @Nepoate
    Ferrari I-a dat la Kimi ce nu a putut McLaren, titlul mondial
    Kimi era la fel si inainte de perioada lui de la Ferrari, si dp, si acuma de cand este la Lotus ...
    mare pacat k numai e pilot Ferrari

    in rest ai dreptate, trebuie si un Jean Todt sa fie "echipa" (in 2007 inca el era la carma cand a castigat Kimi)
    8 6
  • @Soxy
    As mai adauga ca in 2008 tot Kimi lua campionatul daca ramanea Todt.
    8 1
  • schumacher la ferrari
    4 2
  • vyctor7
    Daca al pierdeti pe Alonso o sa va luptati cu Wiliams vai de mama voastra ! Idiotilor mai bine faceti o masina klumea !
    5 2
  • Nu sunt fan Alonso!
    Toti uitam ca pe langa "tripleta de aur" mai era cineva(2000-2004) care stia cum e cu aerodinamica. Este vorba de Rory Byrne. Un excelent tehnician, care chiar nu inteleg de ce a plecat.
    E vina lui Alonso ca monopostul nu livreaza cea mai buna performanta? Da si nu. Da, pentru ca trebuia sa isi impuna stilul si sa stie ce sa ceara. Nu, pentru ca Ferrari nu mai este o echipa, este un grup de oameni care reusesc sa lucreze impreuna. Rezultatul pe sectiuni este corect, dar pe tot unitar /monopostul nu este corect.
    Nu este suficient sa te numesti Fernando Alonso ca sa castigi titluri mondiale. Iti trebuie mai mult decat o coada de matura ca sa castigi (btw: coada de matura nici nu este aerodinamica!).
    Comenteaza? Foarte bine. Are 32 de ani, 2 titluri mondiale si viitorul nu prea mai este de partea lui. Vin multi tineri din spate, salarii mici, performante mari.
    Si asta cu "sa strangem randurile", "apel la unitate", "perioada in care sa ramanem calmi", suna extrem de superflu. Sunt calmi de vreo 3 ani, isi strang randurile cam tot de atunci, in fiecare an vor titlurile mondiale, dar ... ceva nu merge cum trebuie
    Montezemolo dixit : "Tuturor marilor campioni care au concurat pentru Ferrari li s-a cerut să pună interesul echipei mai presus de interesul personal". Serios? Care a fost interesul echipei cand a plecat Schumacher? Sau Kimi? Banii? Sponsorii? Ii aveti, livrati si performanta acum. Altfel, Mercedes, RedBull, McLaren o sa continue sa "livreze" performanta castigarii de MP, titluri mondiale fara ca Ferrari sa faca nimic decat multe apeluri la calm si unitate.
    Semnat: un fost fan Ferrari :)
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru