Force India nu va utiliza noul monopost în prima sesiune de teste de la Jerez

de Daniel Popescu
Marti, 20.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India va amâna lansarea noului monopost pentru sezonul 2015 până la a doua sesiune de teste de la Barcelona, întrucât analizează o serie de îmbunatăţiri aerodinamice în tunelul de vânt.

Inginerii Force India au descoperit cauzele problemelor de natura aerodinamică întâmpinate pe parcursul sezonului precedent.


Force India va deveni miercuri prima echipă care îşi prezintă culorile monopostului pentru sezonul 2015, în cadrul unui eveniment care va avea loc în Mexic, însă va utiliza în acest scop monopostul de anul trecut.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine chiar că echipa aflată în coproprietatea lui Vijay Mallya va amâna lansarea noului monopost până la a doua sesiune de teste de la Barcelona, care va avea loc în perioada 19-22 februarie.

Sursa citată susţine că decizia a fost luată ca urmare a faptului că inginerii au descoperit cauzele problemelor de natura aerodinamică întâmpinate pe parcursul sezonului precedent, după ce au început să folosească tunelul de vânt al constructorului japonez Toyota de la Koln, în detrimentul facilitaţii din Brackley (Marea Britanie).

În schimb, se anticipează că toate celelalte echipe vor participa la prima sesiune de teste de la Jerez din 1-4 februarie cu noile monoposturi.

Ghidul lansărilor noilor monoposturi:

▶ Force India (culori) - 21 ianuarie

▶ McLaren - 29 ianuarie

▶ Ferrari 30 ianuarie

Mercedes - 1 februarie

Ghidul sesiunilor de teste:

▶ Jerez - 4 februarie

▶ Barcelona - 19-22 februarie

▶ Barcelona - 26 februarie - 1 martie

Potrivit Auto Motor und Sport, Red Bull Racing, Lotus şi Sauber ar urma să-şi prezinte noile monoposturi în 1 februarie, înainte de startul primei sesiuni de teste, în timp ce Toro Rosso va organiza un eveniment la Jerez în 31 ianuarie. În schimb, Williams nu a decis încă dacă va dezveli noul monopost în 31 ianuarie sau 1 februarie.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru