Formula 2, competiţia în care a concurat Marinescu, a fost anulată

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sezonul 2013 al Formulei 2 a fost anulat de FIA din cauza interesului scăzut din partea piloţilor, ca urmare a formatului neadecvat centrat pe o singură echipă.

Formula 2, competiţia în care pilotul român Mihai Marinescu a concurat în ultimii trei ani, a fost anulată în urma unei decizii comune a promoterului MotorSport Vision şi a Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).

Decizia a fost luată ca urmare a interesului scăzut manifestat de piloţi pentru sezonul 2013, iar Jonathan Palmer, organizatorul competiţiei, afirmă că acest lucru a fost influenţat de strucutura competiţiei.

Formula 2 este o competiţie care nu se bazează pe echipe, piloţii având la dispoziţie un număr limitat de ingineri care lucrează pentru organizator. Acest concept a permis Formulei 1 să fie una dintre cele mai accesibile platforme pentru tineri piloţi, un sezon costând anul trecut doar 275.000 de euro, însă în acelaşi timp nu are un format potrivit pentru dezvoltarea carierelor tinerilor piloţi.

Urmareste Automarket
"Aşa cum a intenţionat FIA, Formula 2 a oferit întotdeauna o valoare de neegalat şi egalitate pentru concurenţi.
Totuşi, a devenit din ce în ce mai clar că operarea conceputului cu o singură echipă care oferă aceste beneficii are compromisuri care, în ansamblu, reduce interesul piloţilor"
, a declarat el într-un comunicat de presă.

Formula 2 a fost relansată de FIA în sezonul 2009 ca rival pentru mult mai scumpă GP2, iar monoposturile au fost construite de Williams cu motoare Audi. Competiţia era luată în calcul inclusiv de Marinescu pentru anul viitor, iar braşoveanul îşi va anunţa planurile pentru sezonul 2013 în următoarele zile.

Via Formula2

Comentarii (1)

  • "Acest concept a permis Formulei 1 să fie una dintre cele mai accesibile..." - Formulei 2
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru