Formula E a lansat monopostul pentru sezonul inaugural din 2014

de Daniel Popescu
Marti, 10.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula E a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt monopostul integral electric pe care îl va folosi în sezonul de debut din 2014.

Esential 2014 este anul in care va avea loc primul sezon al competitiei Formula E
10 curse va avea sezonul inaugural al Formulei E
1 ora va dura o cursa de Formula E
15-20 de minute va fi autonomia acumulatorilor pentru cursele de Formula E
Formula E, care va deveni în luna septembrie a acestui an prima competiţie cu monoposturi integral electrice din istoria motorsportului, a prezentat marţi monopostul pentru sezonul de debut la Salonul Auto de la Frankfurt.

La evenimentul de lansare au participat Jean Todt, preşedintele FIA, şi Alejandro Agag, CEO-ul Formulei E, acesta din urmă considerând că lansarea marchează oficial naşterea acestei competiţii.

"Este o zi mare pentru Formula E. Cu un an în urmă am avut ideea primului campionat cu zero emisii. Astăzi am făcut un mare pas înainte pentru ca acest lucru să devină o realitate", a declarat el.

Monopostul este cunoscut sub numele SRT_01E şi a fost dezvoltat de Spark Racing Technologies în cooperare cu companii celebre din lumea sporturilor cu motor.

Astfel, şasiul este furnizat de producătorul italian Dallara, motoarele, transmisiile şi sistemele electronice sunt oferite de McLaren, Williams Advanced Engineering oferă acumulatorii, iar Hewland este furnizorul cutiilor de viteze.

Unicul furnizor de pneuri din Formula E va fi producătorul francez Michelin, Renault este partenerul tehnic al competiţiei, în timp ce Tah Heuer va furniza sistemele de cronometrare.

Planul actual prevede ca sezonul de debut să înceapă în luna septembrie a anului viitor şi să includă 10 curse care vor avea loc pe circuite stradale din Londra, Roma, Los Angeles, Miami, Beijing, Putrajaya, Buenos Aires, Rio de Janeiro şi Bangkok.

Via Formula E

Comentarii (5)

  • Interesanta imaginea monopostului. De-as putea sa urmaresc cursele as face asta cu mare placere. De mi-as fi permis din p.d.v. financiar, as fi dat nastere unei alte competitii denumita Formula No Limit: fiecare echipa sa vina cu ce monopost vrea ea, introducand ce inovatii vor, investind orice suma vor, s.a.m.d.
    16 11
  • Eu nu inteleg un lucru, cum adica Mclaren va furniza motoarele. Ce motoare?Mclaren nu produce motoare ci Mercedes.
    5 16
  • Este vorba despre motoare electrice. Cred ca si Moulinex are putea sa ofere motoare pentru aceasta noua formula.
    3 1
  • @@Alex - si asa putem asista la o revolutie in domeniu... o competiei in case sa se bata echipele molinex, braun, rowenta, etc :))
    2 0
  • Daca tot are sange de automobilist :
    PONTA fa tot ce poti si adu o etapa in ROMANIA, apeleaza la RENAULT.
    Ne va fi bine in viitor
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru