Grafica TV va suferi modificări în sezonul 2014 al Formulei 1

de Daniel Popescu
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula One Management, compania care se ocupă de transmisiunile TV din Formula 1, va implementa o nouă grafică pentru sezonul 2014 ca urmare a schimbărilor din regulamentul tehnic.

Împreună cu partenerii de la FOM am dezvoltat un nou pachet grafic, cu mult mai multe informaţii.

Mark Wilkin
Editor BBC F1
Fanii Formulei 1 vor avea parte de o nouă grafică în timpul transmisiunilor TV, ca urmare a numeroaselor noutăţi din regulamentul tehnic al Formulei 1.

Informaţia a fost dezvăluită de Mark Wilkin, editorul programelor de Formula 1 de la BBC, postul care are drepturile TV ale Formulei 1 pentru anumite curse pe teritoriul Marii Britanii. Cu excepţia Marelui Premiu al statului Monaco, transmisiunile pentru cursele din calendarul Formulei 1 sunt realizate de Formula One Management (FOM), una dintre numeroasele companii deţinute de Bernie Ecclestone.

"Împreună cu partenerii de la FOM am dezvoltat un nou pachet grafic, cu mult mai multe informaţii. Acest lucru va permite comentatorilor (n.r - BBC) Ben Edwards şi David Coulthard să ştie ce se întâmplă pe circuit şi în pitlane şi să poată interpreta evenimentele pentru fani", a precizat el.

Formula One Management nu a oferit detalii despre schimbările de grafică pentru sezonul 2014 şi este puţin probabil să facă un anunţ pe acest subiect până la startul efectiv al Marelui Premiu al Australiei din 16 martie.

În prezent nu se cunosc detalii concrete despre noul pachet, însă cel mai probabil grafica va veni în sprijinul explicării numeroaselor schimbări de regulament tehnic, printre care se numără introducerea motoarelor turbo V6 de 1.6 litri, sistemul de penalizări sau trofeul pentru cele mai multe pole position-uri într-un sezon. În plus, nu este exclus ca numerele unice ale piloţilor să fie afişate într-un mod mai vizibil.

Ultima schimbare majoră a graficii Formulei 1 a avut loc la începutul sezonului 2010.

În România, drepturile TV pentru sezonul 2014 al Formulei 1 sunt deţinute de postul de televiziune Dolce Sport, însă cursele pot fi urmărite în direct şi pe posturile străine RTL, M1 sau RAI Uno. 

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (5)

  • Daca o sa fie Micky si Victor comentatori la Dolce, nici un grafic facut de NASA nu-i ajuta!
    12 3
  • Pe RTL plin de reclame, la maghiari m-as uita doar cu volumul pe "mute" ;) iar pe Rai merita vazut, dar opresc transmisia pentru vizionarea in afara tarii in timpul formulei 1 din cauza drepturilor de transmisie.
    Alternativa numarul 1 raman stream-urile si cel mai important este cel de la britanici, SKY F1.
    Din ce vad in programul dat de Dolce Sport nu vor transmite tot sezonul antrenamentele........ ceea ce lasa de dorit. Parca am revenit la transmisiile TVR pe care le uram.....
    Concluzia este ca atat cat cerem atat primim, poate si mai putin....daca nu exista cerere in tara noastra nu isi da nimeni interesul :)
    25 1
  • La ce sa te uiti la antrenamente? Esti masochist? Sa il vezi pe spaniol cu si-o ia in bot si acolo?
    2 8
  • Vorbesti din experienta, te-au chinuit tare testele din iarna, spune drept :)
    3 0
  • hateri si iar hateri....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru