Grecia vrea să găzduiască un Mare Premiu de Formula 1 al Mediteranei

de Daniel Popescu
Marti, 26.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grecia intenţionează să construiască un circuit de Formula 1 în zona localităţii Drapetsona din regiunea Pireus care să găzduiască Marele Premiu al Mediteranei.

Grecii sunt dornici. Vor să mă duc să-l văd pe premier sau pe primar. Va trebui să aflăm dacă au bani.

Bernie Ecclestone
Grecia a iniţiat procedurile pentru realizarea unui circuit de Formula 1 care să debuteze în calendarul competiţional în următorii ani.

Mai mulţi investitori privaţi au obţinut sprijinul autorităţilor pentru realizarea unui circuit în zona localităţii Drapetsona din regiunea Piraues, iar Bernie Ecclestone este interesat de o astfel de oportunitate, cu condiţia ca grecii să demonstreze că au resurse financiare.

"Grecii sunt dornici. Vor să mă duc să-l văd pe premier sau pe primar. Va trebui să aflăm dacă au bani", a declarat britanicul în vârstă de 83 de ani pentru CNN.

Chiar dacă este încă departe de a-şi da acordul, Ecclestone a înregistrat deja numele "Marele Premiu al Mediteranei", titulatură care ar putea fi folosită pentru cursă din Grecia, chiar dacă localitatea Drapetsona se află pe ţărmul Mării Egee.

"Investitori privaţi analizează posibilitatea construirii unui circuit stradal în zona Drapetsona pentru a găzdui o cursă.

Planurile au fost stabilite, studiile de fezabilitate au fost realizate, iar proiectul a fost prezentat părţilor interesate pentru finanţare. Premierul Greciei a trimis o scrisoare primarului din Drapetsona în care îşi oferi sprijinul complet pentru această încercare bazată pe fonduri private", a declarat Dimitris Papadopoulos, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de Formula 1 din Grecia.

Grecia a mai avut o tentativă de a construi un circuit de Formula 1 în 2011, însă planurile respective au eşuat.

Via CNN

Comentarii (3)

  • "Va trebui să aflăm dacă au bani."- cu aceasta replica mos Bernie isi arata felul lui de a gandi: nu ai bani, cu mine nu vorbesti. Probabil, cele doua fete ale lui au vazut noua colectie Louis Vuitton si acum mosul tre sa faca rost de lovele sa le permita fetelor lui sa isi cumpere colectia Louis Vuitton.
    0 0
  • In romana este Pireu(nu de cartofi), doar Pireus Bank este Pireus!
    0 0
  • @sheitan
    e de fapt PIRAEUS Bank...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru