Grecia: an dezastruos pentru mărcile de lux

de Mircea Meșter
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mărcile de lux suferă în Grecia din cauza crizei financiare prin care trec elenii. Ferrari nu a reuşit să vândă nicio maşină în acest an, iar vânzările altor mărci au scăzut drastic.

Esential O maşini a vândut Ferrari în 2012 în Grecia. În 2011, marca italiană a adunat 24 de comenzi pe piaţa elenă.
Criza financiară care afectează Grecia se răsfrânge asupra vănzârilor de maşini, piaţa auto elenă coborând la un nivel extrem de scăzut în comparaţie cu anii anteriori. Astfel, cu puţin peste 50.000 de maşini vândute în perioada ianuarie-august, piaţa din Grecia a scăzut cu nu mai puţin de 40.7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, după ce scăderea înregistrată în 2011 fusese la rândul său una foarte abruptă faţă de 2010: 37.1%.

Cel mai afectat segment este cel al maşinilor sportive şi de lux, grecii preferând să renunţe la status şi imagine într-o perioadă în care ţara e afundată într-o gaură economică imensă. Astfel, dacă Porsche a reuşit să vândă 336 de maşini în 2009 (an în care criza financiară a început să se manifeste serios şi în Grecia), dealerii eleni ai mărcii germane au reuşit să găsească doar 24 de clienţi în perioada ianuarie-august 2012.

O poveste şi mai tristă vine de la celelalte mărci: Jaguar a vândut doar două maşini în Grecia în acest an, la fel ca Aston Martin, care însă nu a reuşit să vândă decât două exemplare ale ineditului Cygnet, model bazat pe Toyota iQ.

Nici numele cu adevărat exclusiviste nu au stat bine în Grecia în acest an. În curtea celor de la Ferrari Grecia e dezastru după ce anul trecut au vândut 24 de maşini, iar în acest an nu au găsit nici măcar un client, în timp ce Lamborghini şi Bentley au reuşit să vândă 7, respectiv 5 maşini în acest an.

via Autoblog.gr

Comentarii (5)

  • cele 24 de ferrari isi gasesc proprietri in ro, criza politica, financiara , alimentara ( cand te gandesti ,7miliarde de oameni sunt condusi de o mana de oamenei.
    12 1
  • AndreiRN
    Pai ani de zile au furat destul ca sa-si permita masini de lux dar acuma aceasi personaje jucreaza zi si noapte pt a scoate din tara ce au agonisit.
    Garantat ca daca fac eu un audit 80% din masinile de lux provin din fonduri nemuncite.
    7 8
  • Ce Grecia...la tigano- manelisti nostri e bataie pe ele. Cumva vreti sa plateasca si impozit pe o astfel de masina. ,,Pai de unde bani si ptr.impozit ?''
    1 0
  • @V
    Dc sa plateasca impozit tiganii daca exista autoritati doar pt fraieri? Pt smecheri se cheama non-autoritati, e chiar o gluma sa-i mai numesti autoritate cand ei nu prea mai au deloc, tocmai ce-au anuntat ca pt miile de palate tiganesti de 500 de m patrati fiecare nu vor percepe impozit, ca..."nu prea se poate" ii mai pasuieste....pai normal, ca vin cu sabiile si cine sa mai ceara impozit, lasa ca plateste ala cu 2 camere, ca e om civilizat si nu iese cu sabia.
    2 1
  • AndreiRN
    Ce puternic miroase invidia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru