Kobayashi: "Lipsa resurselor financiare mă împiedică să revin în Formula 1"

de Daniel Popescu
Marti, 23.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi speră să revină în Formula 1 în sezonul următor, însă admite ca lipsa resurselor financiare reprezintă un impediment major pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

În acest moment sunt multe echipe care preferă să-şi aleagă piloţii pe baza banilor pe care îi pot aduce, decât pe baza abilitaţilor de pe circuit.

Kamui Kobayashi
Pilot WEC
Kamui Kobayashi concurează în acest an în Campionatul Mondial de Anduranţă pentru Ferrari după ce nu a reuşit să-şi păstreze locul la Sauber din lipsa sprijinului financiar.

Japonezul, care în weekendul recent încheiat a ieşit în evidenţă printr-un accident suferit la o demonstraţie cu monopostul Ferrari F60 la Moscova, speră să revină în competiţia supremă a sporturilor cu motor în sezonul următor. Totuşi, el admite că îndeplinirea obiectivului este dificilă din cauza faptului că nu dispune de resurse financiare foarte mari.

"În acest moment sunt multe echipe care preferă să-şi aleagă piloţii pe baza banilor pe care îi pot aduce, decât pe baza abilitaţilor de pe circuit. Sper ca această tendinţă să se schimbe, pentru că obiectivul meu este să revin acolo cât mai curând posibil şi muncesc din greu pentru a avea succes", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Într-o situaţie asemănătoare este şi Vitaly Petrov, fostul pilot al echipelor Lotus şi Caterham, care a dezvăluit că negocierile sale cu mai multe echipe se lovesc de asemenea de problema banilor.

"Echipele spun că sunt dispuse să coopereze şi să negocieze.

Dar pentru a continua aceste discuţii am nevoie de sprijin", a precizat rusul.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Sint o mana de piloti pe care-i vrea orice echipa din F1 (gen Vettel, Hamilton, Rosberg, Alonso, Kimi) si restul care apar la curse doar daca vin cu bani de acasa.
    Asta e sport ? ... a la Bernie poate :)
    11 1
  • daca face asa ceva .... nu prea are sanse
    http://www.automarket.ro/formula1/video-kobayashi-a-facut-accident-la-moscova-cu-un-monopost-ferrari-52072.html
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru