Kobayashi şi Ericsson, confirmaţi la Caterham pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a confirmat marţi că linia de piloţi pentru sezonul 2014 va fi alcătuită din japonezul Kamui Kobayashi şi suedezul Marcus Ericsson.

Esential 1 podium a obtinut Kamui Kobayashi in Formula 1 (Japonia, 2012)
2 victorii a obtinut Marcus Ericsson in patru sezoane petrecute in GP2
Kamui Kobayashi va reveni în Formula 1 după o absenţă de un singur an după ce a semnat un contract cu Caterham pentru sezonul 2014.

Japonezul s-a evidenţiat ca unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din Formula 1, însă şi-a pierdut locul la Sauber după trei sezoane petrecute la echipă din cauza lipsei de fonduri din partea sponsorilor. Kobayashi a concurat anul trecut pentru Ferrari în campionatul de GT şi este încântat de oportunitatea primită din partea celor de la Caterham de a reveni în Marele Circ.

"Este un sentiment grozav să revin ca pilot de Formula 1 şi sunt foarte mulţumit de Caterham. Pe parcursul tuturor discuţiilor pe care le-am avut am fost foarte impresionat de ceea ce vor să facă la echipă şi de investiţiile realizate pentru a-şi îndeplini obiectivele.

Din ceea ce am văzut, Caterham are tot ce trebuie pentru a progresa în acest an şi în multe sezoane de acum înainte", a declarat el.

Este un sentiment grozav să revin ca pilot de Formula 1 şi sunt foarte mulţumit de Caterham.

Kamui Kobayashi
Pilot Caterham
Coechipierul lui Kobayashi în sezonul 2014 va fi Marcus Ericsson, care în ultimii patru ani a concurat în GP2, perioada de timp în care a obţinut însă doar trei victorii. El va deveni astfel primul suedez în Formula 1 după Stefan Johansson, care s-a retras din campionat în 1991.

"Este o zi foarte mândră pentru mine şi pentru toată lumea care m-a ajutat pentru ca visul meu să devină realitate. Voi face pasul spre Formula 1 cu Caterham în 2014 şi sunt deja entuziasmat de sezon şi de prima cursă din Australia în mod special", a precizat el.

Caterham va schimba astfel complet linia de piloţi pentru sezonul 2014. Giedo van der Garde a semnat deja un contract de pilot de rezerva cu Sauber, în timp ce viitorul lui Charles Pic este incert.

Via Caterham

Comentarii (1)

  • interesant ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru