Lotus propune amânarea testului din ianuarie de la Jerez cu o săptămână

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a solicitat amânarea cu o săptămână a primei sesiuni de teste din 2014, programată în luna ianuarie la Jerez, întrucât nu are timp să finalizeze monopostul.

Toată lumea ştia dată pentru testele de la Jerez. Dacă cineva nu este pregătit, atunci nu este problema celorlalte echipe.

Sef de echipa
Sub protectia anonimatului
Pregătirile pentru sezonul 2014 al Formulei 1 vor începe mai devreme decât în mod obişnuit, prima sesiune de teste fiind programată în perioada 28-31 ianuarie pe circuitul de la Jerez pentru ca echipele să evalueze din timp noile motoare turbo V6 de 1.6 litri.

Publicaţia Speed Week a anunţat însă că Lotus încearcă să convingă celelalte echipe să amâne sesiunea cu o săptămână, ca urmare a faptului că nu are timp să finalizeze monopostul.

Pentru modificarea programului, amânarea ar trebui aprobată de toate cele 11 echipe, însă este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. De altfel, unul dintre şefii de echipă, care a preferat să rămână anonim, a exclus din start această variantă.

"Toată lumea ştia dată pentru testele de la Jerez şi toată lumea şi-a făcut planurile în mod corespunzător.

Dacă cineva nu este pregătit, atunci nu este problema celorlalte echipe", a declarat el.

Un alt şef de echipă consideră că există doar 30% şanse ca echipele să fie de acord cu amânarea sesiunii de teste.

Propunerea celor de la Lotus evidenţiază încă o dată problemele financiare cu care se confruntă echipa britanică, în ciuda celor aproximativ 35 de milioane de euro pe care le va obţine după semnarea unui contract cu Pastor Maldonado. De altfel, Romain Grosjean a dezvaluit recent că nu a început încă pregătirile în simulator cu noul monopost, această parte a dezvoltării urmând să debuteze în cel mai bun caz la sfârşitul lunii decembrie. 

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru