Mateschitz sugerează că Red Bull nu-şi va construi propriul motor

de Daniel Popescu
Duminica, 22.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz a lăsat să se înţeleagă că Red Bull Racing nu va utiliza propriul motor începând din sezonul 2016, aşa cum anunţă presa internaţională.

Nu suntem un constructor de maşini. Principala noastră expertiză nu este producţia motoarelor.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Performanţele modeste ale motorului Renault în comparaţie cu unitatea de propulsie a rivalilor de la Mercedes a condus la apariţia a numeroase speculaţii cu privire la planurile de viitor ale celor de la Red Bull Racing.

Cea mai nouă informaţie este că Red Bull Racing plănuieşte producţia propriului motor începând din sezonul 2016 cu ajutorul unor companii specializate din Austria, informaţie care a fost sugerată inclusiv de consultantul Helmut Marko.

Cu toate acestea, proprietarul Dietrich Mateschitz a calmat spiritele după calificările de sâmbătă de pe circuitul de casă din Austria, afirmând că Red Bull nu are cunoştinţele necesare pentru a dezvolta propriul motor.

Nu văd niciun conflict între Renault şi Red Bull.

Rob White
Sef Renault Sport F1
"Nu suntem un constructor de maşini.
Principala noastră expertiză nu este producţia motoarelor. Este un sport, iar în ultimii patru ani şi jumătate am câştigat aproape totul. Dar asta nu poate continua la nesfârşit şi ştim de ce suntem în urmă"
, a declarat omul de afaceri austriac.

La rândul lor, nici de la Renault nu par îngrijoraţi că ar putea pierde colaborarea cu Red Bull Racing, însă admit că trebuie să îmbunătăţească performantele motorului.

"Red Bull are standarde înalte, aşa că înţelegem afirmaţiile lui Marko şi ale altor membri ai echipei. Vrei să-i satisfacem pe Marko şi pe ceilalţi, aşa că este important să îmbunătăţim, dar nu văd niciun conflict între Renault şi Red Bull", a explicat Rob White, şeful Renault Sport F1.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru