Mercedes ar putea alege Manor în locul Red Bull pentru a-l plasa pe Wehrlein în F1

de Daniel Popescu
Marti, 01.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes ar putea fi atrasă de un parteneriat pentru motoare cu Manor în detrimentul unei colaborări ricante cu Red Bull Racing pentru a-l plasa pe Pascal Wehrlein în Formula 1.

Red Bull Racing este interesată să rezilieze contractul cu Renault pentru furnizarea motoarelor şi să ajungă la un acord cu rivalii de la Mercedes, însă campioana mondială este circumspectă în privinţa unui astfel de parteneriat.

Principalele temeri sunt că Red Bull Racing ar putea ajunge să învingă Mercedes în lupta pentru cele două titluri mondiale sau ca echipa austriacă ar putea critica în public producătorul german, aşa cum a procedat la începutul acestui sezon cu Renault.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, admite ca, din aceste perspective, un parteneriat cu Red Bull nu este unul inspirat.

"Dacă judecăm prin prisma echipei noastre, este o înţelegere pe care nu ar trebui să o facem. Ne-am construit supremaţia în timp ce există o echipă care a decis că nu vrea să rămână alături de partenerul ei. Este o filosofie diferită de a noastră. Nimic nu s-a întâmplat încă pentru că nu ne uităm atât de mult la beneficiile înţelegerii, ci la argumentele negative pentru echipa noastră", a declarat el.

În plus, Mercedes are şi o soluţie de rezervă.

Constructorul german ar putea iniţia un parteneriat cu Manor, echipa care nu şi-a stabilit încă furnizorul de motoare pentru 2016. Chiar dacă este cea mai slabă echipă de pe grila de start şi singura care nu a obţinut încă puncte, Manor are avantajul că îi poate deschide calea spre Formula 1 lui Pascal Wehrlein, pilotul de rezervă al Mercedes care în prezent ocupa locul doi în Campionatul German de Turisme (DTM).

Via Motorsport 

Comentarii (3)

  • Foarte bine ar fi sa nu le dea motoare! Sa-si faca singuri! Si uite asa mult titrata echipa de energizante ar disparea si nu ar mai avea pe cine sa acuze!
    5 15
  • RBR nu este doar o echipa de energizante, ci una care a dovedit ca stie sa construiasca monopost. Nu s-a intins la construit motoare, pentru ca trebuie sa ai o fabrica in spate cu toate dotarile necesare, dar sasiul fiecare il face individual atat echipele de uzina cat si cele private. RBR a dovedit ca este unul din cei mari, chiar daca, de fapt cu atat mai mult cu cat este o echipa privata, foarte tanara, si nu are in spate un constructor.
    16 1
  • @jumbo

    Mai bine zis Newye a demosntrat inca odata ca stie construi o masina castigatoare.

    Fara ajutorul lui Bernie RB era departe de ce este astazi. Ca exemplu : aripa fata flexibila de anul trecut. La RB sa trecut cu vederea (desi sunt filme pe youtube si cu alte aprti care se deformeaza la viteza). La orice alta echipa se facea ancheta si era descalificata din toate cursele in care a folosit aripa respectiva...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru