Mercedes exclude venirea lui Vettel la echipă în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 01.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Niki Lauda a negat speculaţiile lansate de Red Bull potrivit cărora Mercedes este interesată de serviciile lui Sebastian Vettel pentru sezonul 2016.

Suntem deja în contact cu Hamilton pentru reînnoirea contractului. Toate speculaţiile lui Marko sunt prostii absolute.

Niki Lauda
presedinte Mercedes
Contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes urmează să expire la sfârşitul sezonului 2015, iar cele două părţi au confirmat că au iniţiat deja primele discuţii preliminare cu privire la prelungirea acestuia.

Red Bull Racing a susţinut însă recent prin vocea consultantului Helmut Marko că Mercedes este interesată de serviciile lui Sebastian Vettel pentru sezonul 2016, întrucât contractul germanului cu cvadrupla campioană mondială expiră de asemenea la sfârşitul anului viitor.

Informaţiile au fost însă negate de Niki Lauda, preşedintele Mercedes, care a catalogat afirmaţiile conaţionalului său despre "prostii". "Suntem deja în contact cu Hamilton pentru reînnoirea contractului. Toate speculaţiile lui Marko sunt prostii absolute", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

În plus, Lauda afirmă că defecţiunile tehnice suferite de Hamilton în prima jumătate a sezonului sunt pur întâmplătoare şi a negat astfel cconspiratiile potrivit cărora echipa încearcă să-l favorizeze pe Nico Rosberg în lupta pentru titlul mondial.

"Urăsc această discuţie pentru că ambii piloţi au avut din prima zi acelaşi monopost.

Pe grila din Ungaria au fost opt motoare Mercedes, iar cel al lui Hamilton a cedat. Aşa că nu este o problemă între Hamilton şi Rosberg, un motor din opt a cedat şi din păcate acela a fost al lui Hamilton. Aceste motoare nu ar trebui să cedeze, le vom remedia, dar nu există nimic ascuns. Vrem ca amândoi să aibă acelaşi material şi pot concura unul împotriva celuilalt cum vor", a mai precizat el. 

Comentarii (14)

  • marcel
    Desi poate vi se pare ca vb asa ..degeaba...dar eu cred ca singura sansa ca hamilton sa poate lupta pt titlu e ca nenea asta sa se tina de cuvant ...ca de restu.....
    18 5
  • octav71
    Pai tocmai aia este ideea! Daca sunt 8 motoare si tocmai al lui Hamilton ia foc, nu este o problema? Nu faptul in sine da nastere la speculatii? Din 8 unitati, tocmai lui i s-a intamplat!
    Iar afirmatia ca din prima zi zi au avut monoposturi identice din nou lasa loc de interpretari! Au avut si acum nu mai au?
    Nu sunt fan Hamilton, dar il cam loveste "ghinionul", iar celor de la Mercedes le place sa se afle pe primele pagini de stiri.
    3 2
  • Daca o vor tine tot asa cu Hamilton e clar ca nu va avea nici o sansa la titlu dar daca necazurile din calificarivor intarzia putin si vor aparea prin Q3 nu va fi o problema pentru ca va pleca aproximativ pe locul sase ca la Silvestone dar acolo a fost si vina lui Hamilton ca nu a mai iesit pe circuit dar tot a castigat cursa deci daca pleaca in jur de top 5 castiga fara probleme pentru ca e negru in cerul guri si il va zdrobi pe Rosberg mai ales ca il vede rosu in fata ochilor si astfel va castiga lupta pt. titlu mondial.Chiar nu stiu daca Hamilton va romane la mercedes si nimeni nu stie asta nici macar el dar chiar nu il vedeam pe Sebastian Vitel la mercedes
    4 1
  • CORECT... daca vine Vettel la merc, Hamilton nu pupa mai sus de locul 2... doar cu sansa unor defectiuni.
    3 3
  • Hamilton are un talent eztraordinar,dar de cand este cu Ncoleta Scherzingera nu mai prea arata nimic,coincidenta sau nu?
    5 0
  • Am fost la budapesta.
    Am vazut si antrenamentele, ud din cap pina in...
    Pe ploaie se vede clasa pilotilor la antrenamente, in calificari.
    Raman la pareri deja formate:
    vetel are alta trasa, uimitoare
    hamilton va mai sparge motoare datorita stilului de pilotaj
    alonso.raikonen, rosberg sunt acolo sus
    mai sunt 2-3 buni, restul dezamagitori.
    Hamilton se autosaboteaza, datorita stilului si in echipa ...
    Nu am anteles cum a iesit s.c. prima data, am avut senzatia ca a iesit special an fata primilor 4.
    Mircea am vazut doua mc laren la mamaia , unul la ub hotel, celalalt parcat pe la jumatatea statiunii. Aratau bestial. Alea de F1 nu suna a mercedes, par a nu avea acelasi soft, cred ca de aici diferenta...
    5 3
  • Lasa ca vine la ferrari :) .
    5 7
  • Andrei
    Ce sa faca Vetel la Ferrari fara Newey? E retorica. Ar fi mai interesant pentru Ferrari Riciardo.
    7 1
  • Nu vine, are sange de Britanic.
    2 1
  • Vetel are sange clar. Sangereaza rau!!!
    2 3
  • Mihnea
    Si eu am fost la Hungaroring. Vettel nu are alta trasa, doar isi racea mai mult ca altii pneurile inter. Pare-se ca nu l-a ajutat sa evite acel 360 :)....Te duci la cursa, te uiti, dar trebuie sa si pricepi.
    5 2
  • Daca se duce la Mercedes va sangera rau! Indiferent cu cine va fi in echipa. Rosberg si Hamilton nu sunt Webber!
    6 2
  • ....nu sunt chiar fan hamilto....dar e bun si tre sa recunosc
    ...nu inteleg cum distruge el motoarele ca el are cel mai mic consum pe cursa....chiar am sesizat asta...
    Si inca una....e vbde F1....ar trebui sa fie totul la superlativ....sa vrei sa strici motoare si sa nu poti....
    Dar acu..e cu economie de conbustibil.......sper sa nu le faca electrice....
    3 0
  • mobius
    Nici Webber nu era Webber daca pe Vettel nu l-ar fi ajutat, pe langa echipa, FIA, Eclestone si cine a mai putut. La fiecare din cele patru campionate castigate a fost cate o "manareala". s-a apelat la tot ce a fost posibil pentru a-l scoate campion. Ceva talent are, acum insa cu Riciardo alaturi se vede mai bine cum arata talentul.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru