Michelin confirmă interesul pentru Formula 1, dar va furniza numai pneuri cu jante de 18 inch

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin a confirmat că este interesată să furnizeze pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2017, însă numai prin introducerea unor cauciucuri cu jante de 18".

Suntem deschişi la o revenire, dar numai în anumite condiţii.

Pascal Couasnon
Director motorsport Michelin
Publicaţia italiană Autosprint a relatat marţi că Michelin va participa la licitaţia pentru desemnarea furnizorului de pneuri în Formula 1 pentru sezonul 2017, iar informaţia a fost confirmată de directorul de motorsport Pascal Couasnon în cadrul unui interviu acordat pentru aceeaşi publicaţie.

Oficialul francez admite însă că este interesat de un asemenea proiect doar dacă regulamentul tehnic va fi schimbat pentru a permite utilizarea unor pneuri cu jante de 18".

"De ce nu? Suntem deschişi la o revenire, dar numai în anumite condiţii. F1 trebuie să-şi schimbe regulamentul tehnic. Pneurile trebuie să devină din nou un obiect tehnic, nu doar un instrument pentru a măsura spectacolul. Michelin a stabilit condiţii precise pentru revenire. Vrem pneuri de 18", pe care le folosim deja în Formula E. Dacă F1 vrea considere propunerile, suntem aici.

Dacă ideea este să se menţină lucrurile aşa cum sunt acum, atunci nu suntem interesaţi", a declarat el.

În schimb, Michelin este dispusă acum să fie unicul furnizor de pneuri în Formula 1, chiar dacă în trecut a exclus participare în competiţie în absenţa unui rival. Couasnon crede că pneurile actuale nu sunt benefice pentru Formula 1 din cauza modului în care piloţii trebuie să le folosească.

"Pneurile ar trebui să ofere performanţe stabile şi aderenţă. Nu este normal ca după câteva tururi pilotul să spună că trebuie să încetinească pentru că pneurile nu vor rezista. Asta nu ar trebui să se întâmple. În prezent, piloţii nu-şi pot arăta talentul pentru că pneurile nu le permit să facă asta", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • In sfarsit oameni cu cap!
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru