Negocierile dintre Renault şi Lotus sunt pozitive, dar au intrat în impas

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault este în negocieri avansate pentru achiziţionarea echipei Lotus, însă discuţiile au intrat în impas în aşteptarea unui răspuns final din partea constructorului francez.

Renault a ajuns la un acord pentru achiziţionarea unui pachet de 65% din acţiunile Lotus, însă tranzacţia este încă departe de a fi finalizată.

Constructorul francez vrea să finanţeze tranzacţia prin intermediul unor sume suplimentare de bani pe care să le primească din partea lui Bernie Ecclestone din drepturile TV, iar în lipsa acestora este determinată să renunţe la operaţiunile din Formula 1.

Aparent, situaţia ar fi trebuit clarificată după ce Pastor Maldonado a fost confirmat la Lotus pentru sezonul 2016 în schimbul a 50 de milioane de dolari din partea sponsorului său PDVSA, însă francezii au admis că pentru moment nu exista niciun anunţ oficial de făcut.

Urmareste Automarket
"Este evident că există aşteptări, iar Carlos Ghosn (n.r - CEO-ul Renault) a confirmat că analizează opţiunile.
Încă nu avem un anunţ senzaţional de făcut, mai este mult de muncă. Ne apropiem de un rezultat sau altul. Continuăm să ajutăm Lotus pentru a-i ţine pe linia de plutire. Suntem foarte aproape de finalizare, dar pentru moment nu avem nimic de confirmat"
, a explicat Cyril Abiteboul, directorul executiv al Renault F1.

La rândul său, Gerard Lopez, proprietarul Lotus, a admis că tranzacţia este încă departe de a fi finalizata în mod oficial. "Nu este un secret că ambele părţi au muncit la ceva, dar nu este încă rezolvat. Decizia îi va aparţine lui Ghosn. Ecclestone ne-a ajutat foarte mult. Până la urmă vom ajunge la o decizie. Cred că am mers în direcţia potrivită, dar vom vedea", a explicat omul de afaceri luxemburghez.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Adica... Renault vrea ca Bernie sa ii faca cadou echipa Lotus. si asta pe fondul unui esec cu noul motor care de 2 ani a scos din ring mai multe echipe care erau in jurul podiumului.
    Adevarul este ca si ziua mea de nastere se apropie si mi-ar placea un asemenea cadou.
    6 0
  • Renault nu are bani sa cumpere echipa Lotus, plus nu au bani pentru dezvoltarea motorului, plus... nu au baterii pentru acest motor si astfel trebuie sa ceara ajutorul celor de la Mercedes. Asa ca 2016 o sa fie un an de testare pentru ei, probabil si 2017, de aia Maldonado nu pleaca pentru ca oricum nu-l vrea nimeni. In schimb Grosjean, crede ca are o sansa mai buna la Haas, unde poate sa lucreze mai aproape de cei de la Ferrari, un lucru care s-ar putea sa fie mult mai interesant decat cred unii in acest moment.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru