OFICIAL: Santander, sponsor principal la Ferrari pana in 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.09.2009
Ferrari a anuntat oficial ca banca spaniola Santander va fi sponsorul principal al Scuderiei timp de 5 ani incepand din sezonul 2010.

Scuderia Ferrari si banca spaniola Santander au sustinut joi o conferinta de presa la Monza, in cadrul careia au anuntat un parteneriat care va incepe in sezonul 2010 si care va fi valabil timp de 5 ani.

Conform contractului, logo-ul bancii Santander va fi vizibil pe monoposturile Scuderiei Ferrari, pe combinezoanele pilotilor si pe alte dispozitive ale echipei italiene.

Emilio Botin, presedintele bancii Santander, a catalogat noua intelegere drept un nou capitol in istoria Formulei 1, considerand ca in acest mod si alte companii isi vor manifesta intersul de a sponsoriza competitia in ciuda crizei economice.

La randul sau, Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, sustine ca italienii incep impreuna cu Santander o cooperare foarte importanta pe termen lung. Pe parcursul conferintei de presa, Botin i-a oferit lui Montezemolo o jacheta rosie inscriptionata cu logo-ul Santander, articol de imbracaminte pe care pana in prezent l-au mai primit doar Bernie Ecclestone si fostul mare fotbalist Pele.

Cele doua parti nu au dezvaluit valoarea contractului de sponsorizare, insa se anticipeaza ca mai multe informatii despre acest subiect vor fi disponibile in zilele urmatoare.

Pe langa parteneriatul cu Ferrari, Santander va ramane sponsorul principal pentru Marele Premiu al Italiei, Marele Premiu al Marii Britanii si Marele Premiu al Germaniei.

Santander a intrat pentru prima oara in lumea Formulei 1 in sezonul 2007, cand a inceput o colaborare pe trei ani cu McLaren, odata cu sosirea lui Fernando Alonso la echipa condusa in acel moment de Ron Dennis.

Contractul cu McLaren expira insa la finalul acestui an, iar Santander a ales sa isi continue prezenta in Formula 1 la Ferrari.

Acest eveniment a dus la numeroase speculatii potrivit carora Alonso va concura pentru Ferrari incepand din sezonul viitor, stiut fiind faptul ca Santander a intrat in Formula 1 pentru a-si asocia imaginea cu dublul campion mondial. Monza este locatia in care Ferrari anunta in mod traditional linia de piloti pentru sezonul urmator, insa in prezent nu se cunoaste daca acest lucru se va intampla si in acest an, mai ales ca Scuderia are deja contracte ferme cu Felipe Massa si Kimi Raikkonen pentru 2010.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • 5 ANI?
    ASTA INSEAMNA 5 ANI ALONSO LA FERRARI, NU CRED, POATE STA SI EL CA SHUMI MAI CASTIGA 5 SI IL AJUNGE PE NEAMT
    0 0
  • Alonso
    Ma indoiesc ca va veni Alonso la anul la Ferrari. Va veni atunci cand va pleca Kimi sau nu va mai alerga Felipe, pt ca acum italienii au cea mai buna pereche de piloti, n-au dece sa se planga. Poate deja din 2011...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru