OFICIAL: Toro Rosso va utiliza motoare Renault din 2014

de Daniel Popescu
Duminica, 26.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a confirmat oficial că începând din 2014 va utiliza motoare Renault, aceleaşi ca şi "sora" mai mare, Red Bull Racing.

Esential 3 este numarul clientilor confirmati de Renault pentru 2014: Red Bull, Toro Rosso si Caterham
7 sezoane a durat colaborarea dintre Toro Rosso si Ferrari
Colaborarea dintre Scuderia Toro Rosso şi Ferrari se va încheia la sfârşitul acestui sezon după şapte ani, după ce echipa cu sediul la Faenza a confirmat speculaţiile din ultima perioadă prin semnarea unui acord cu Renault.

Schimbarea furnizorului de motoare este justificată de faptul că Renault propulsează şi monoposturile campioanei mondiale Red Bull Racing, echipă deţinută de asemenea de omul de afaceri Dietrich Mateschitz.

"Suntem foarte mulţumiţi că am ajuns la un acord pentru a utiliza motoare Renault începând din sezonul 2014, când noul regulament va prezenta provocări interesante. Este important că am reuşit să finalizăm planurile din timp pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru anil viitor.

Vreau să mulţumesc şi celor de la Ferrari, furnizorul nostru de motoare din 2007. Ne-au oferit un motor eficient şi fiabil şi un service excelent", a declarat Franz Tost, şeful Toro Rosso.

Suntem foarte mulţumiţi că am ajuns la un acord pentru a utiliza motoare Renault începând din sezonul 2014.

Franz Tost
Sef Toro Rosso
În plus, Toro Rosso a anunţat că va utiliza cutii de viteze fabricate de Red Bull Technology începând de anul viitor, în loc să dezvolte propria sa unitate la Faenza. Practic, Toro Rosso va utiliza un tren de rulare identic cu cel al echipei Red Bull Racing, compus din motor, sistem ERS şi cutie de viteze.

Pe de altă parte, Renault a exclus posibilitatea ca motoarele folosite de Red Bull să fie rebranduite în Infiniti, după numele sponsorului principal.

Se anticipează că săptămâna viitoare şi cei de la Caterham vor confirma noul acord cu Renault, în timp ce Lotus este în discuţii cu Mercedes şi Ferrari.

Via Toro Rosso

Comentarii (2)

  • Si asa s-a introdus posibilitarea de a testa legal in F1.
    1 1
  • @ccmax
    nu s-a introdus,ci povestea merge mai departe,dar pentru Renault nu Ferrari
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru