Presă: FIA a acceptat în F1 echipa românească Forza Rossa, care va utiliza motoare Renault

de Daniel Popescu
Luni, 02.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA şi-a dat acordul final pentru ca echipa românească Forza Rossa să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015, urmând să folosească motoare Renault, potrivit unui reputat jurnalist britanic.

Esential 2015 este sezonul in care ar urma sa debuteze Forza Rossa in Formula 1
Federaţia Internaţională de Automobilism nu a mai oferit niciun detaliu de la jumătatea lunii aprilie despre proiectul echipei româneşti Forza Rossa, care a depus documentaţia pentru a concura în Formula 1 începând din sezonul 2015.

În aşteptarea unui comunicat oficial din partea forului mondial, reputatul jurnaslist britanic Adam Cooper susţine că FIA a decis la sfârşitul săptămânii trecute să accepte candidatura Forza Rossa în Formula 1.

Potrivit sursei citate, echipa ar fi ajuns deja la un acord pentru a utiliza motoare Renault, în special datorită faptului că producătorul francez deţine constructorul român Dacia. De altfel, această informaţie a mai circulat în presa internaţională şi atunci când au apărut primele detalii despre proiectul românesc.

Echipa ar urma să aibă sediul la Munchen, de unde va fi coordonată de germanul de origine română Colin Kolles.

Pentru moment nu este însă cunoscut dacă Forza Rossa îşi va construi singura monopostului sau dacă va apela la sprijinul unui constructor cunsocut.

Principalul finanţator al echipei este omul de afaceri Ion Bazac, care deţine Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari în România, dar care a fost pentru o scurtă perioadă de timp şi ministrul sănătăţii. În plus, la echipă există o serie de alţi investitori, iar proiectul este sprijinit inclusiv de guvern.

Forza Rossa ar urma astfel să se alăture pe grila de start celor de la Haas Formula, care deşi au primit mai devreme acordul FIA au anunţat deja că amână debutul pentru sezonul 2016 pentru a fi pregătiţi corespunzător.

Via Adam Cooper

Comentarii (22)

  • probabil vor mai inventa guvernantii nostri dragi ,vreun impozit sa putem sustine echipa in competitie.
    19 6
  • ovidiu15081982
    Super tare !! Nu pot sa cred !! Ar fi prea tare !! Cum ar fi sa avem pe Dorulet Sechelariu si pe Beu Marinescu piloti in formula 1 !! Ar fi prea tare !! Sa asteptam totusi comunicatul oficial al FIA !!
    12 7
  • Echipa Lotus s-a retras din LMP1. Nu m-ar mira daca si astia s-ar retrage.
    4 3
  • 1. sper k echipa nu se va numi Forza Rossa!
    2. sper k macar unul din pilotii titluari va fi Visoiu sau Marinescu
    22 4
  • iofake
    Forza Rossa si motor Renault ... e ca si cum ai pune pe locan o sigla bmw =))))
    14 4
  • SuperDumnezeu
    Masinile vor avea volan pe dreapta si numere de Bulgaria...
    21 5
  • Forza Rossa cu motor RENAULT-tipic romanesc!-schimbati denumirea ma-ne facem de ris-ori motor FERRARI cu numele Forza Rossa-ori alt nume cu motorul RENAULT
    11 2
  • hahaha. Sa-i vad acum pe tifosi daca mai exclama "Forza Rossa"
    11 2
  • "proiectul este sprijinit inclusiv de guvern"

    a gasit si ponta o metoda de a scurge bani. Rataidaraq, se face ceva in ro fara bani de la stat? Care mai de care mai afacerist cu bani publici
    10 2
  • N Avramescu
    Se putea ca gura novicelui sa nu apuce sa spurce inca dinainte de a sti despre ce e vorba? Indiferent cine participa, felicitari pentru ca apare numele Romaniei intr-o zona de elita a sportului cu motor!
    9 5
  • Ion Balzac - importator oficial Ferrari în România si se folosesc motoare Renault... Sa fie oare ceva aranjat incat Ferrari să aibă acces la motoarele Renault?
    Cat despre piloti romani la echipa.....chiar daca imi doresc foarte mult un roman, pilot, in formula 1, cu parere de rau spun ca nu au valoarea necesara. Dar mai intai sa asteptam echipa si apoi vedem ce va fi...
    O intrebare....avem pilot roman care sa fi primit din partea FIA superlicenta necesara pentru a putea fi pilot de formula 1?
    8 3
  • popicu
    @Avramescule, trezeste-te! Traiesti in Romania! Nu vei avea acces ca sa vezi "despre ce e vorba" dar poti constata zilnic traind in Romania despre ce e vorba. Aia nu au intrat in politica decat ca sa faca bani ... pentru ei. Lozinca cu prezumtia de nevinovatie e strigata in primul rand de vinovati. Probabil ca esti si tu unul care are ceva de ascuns si vrea respect din partea celorlalti desi nu-l merita; cam asta e genul de om cu mentalitatea ta
    7 2
  • pif666
    fabulos !!! cum drac sa dai ma stirea asta de tot rahatul ??? forza rossa ,echipa romaneasca,proprietar importator ferrari si motor renault. cum va vin ma nene asemenea aberati pe gura? si apoi de unde sasiu pt monopost? ca motor poti pune si de avion. aerodinamica ? ca sa nu mai vorbim de piloti. visoiu sau marinescu :))) sa va fie clar : imposibil asa ceva. nu au buget,nu au nimic. o echipa de f1 consuma anual cca 100 mil de euro . minim. ca cele de top sar de 400mil( ferrari.mercedes,red bull). si asta in conditiile in care au facilitati: tunel vant,infrastructura,ingineri,etc. pai asta inseamna pe putin 1 miliard de euro .
    o stire de kaka gen ddtv: elodia reload.
    sa fiu bine inteles sunt fan f1 si poate cel mai mult imi doresc o echipa rmaneasca in marele circ. dar e cale lunga si o astfel de stire toxica face mai mult rau decat bine.
    rusine celor care dau pe piata fumigene doar ca sa castige capital de orice fel: politic si de imagine
    10 3
  • Pe vremuri era unu'...Nicolae Serbu-si spunea el, si visa sa aduca F1 pe strazile din Bucuresti. Adica, la vremea respectiva, nu reuseau Londra sau New York sa aiba circuite stradale, da' el visa ca de la balconul lui din Rahova sa se uite cum trec prin fata lui Schumacher, Barrichello sau Trulli. Cam asa e si Bazac asta. Totusi am vaga impresie ca aici e vorba doar de finantare romaneasca,ceea ce ma duce cu gandul direct la o spalare de bani.
    12 2
  • @Avramescu,traiesti intr-o alta dimensiune....
    2 3
  • spalari di bani bai? sau spalari di putina?
    2 2
  • nu bei, au acceptat doar candidatura, bai
    "FIA a decis la sfârşitul săptămânii trecute să accepte candidatura Forza Rossa în Formula 1."
    4 0
  • Cum naiba ii lasa aia de la Ferrari sa puna motor Renault? E o insulta pentru Ferrari. Cred ca Bazar (da, stiu ca-l cheama Bazac) nu vrea sa mai importe masini Ferrari.

    Cand va aud cu pilotii romani... Voi ati pune un roman doar pentru simplul fapt ca e roman? De acord cu asta, dar sa aduca vreo 40 de mil., cum face Maldonado. In rest romanii nostri nu sunt mari talente. Daca e sa ne bazam pe calitatile lor de a conduce si dezvolta masinile, n-au ce cauta in F1. Sa fim sinceri cu noi, Visoiu, Sechelariu, Marinescu sunt buni, dar nu suficient pentru F1. Nici macar nu stim daca au superlicenta. Mai era in motociclism Robert Muresan ala care vazuse clasa 125 si toata Romania considera ca e noul Rossi, iar baietelul nu era in stare sa termine o cursa. Si nu, nu cred ca e o performanta doar sa fii intr-o competitie. E o performanta cand arati ca poti castiga intr-o competitie, atlfe pilotii nu fac decat sa ocupe locul altora, probabil mai talentati decat ei.
    6 4
  • winrar
    au anuntat ca vor sa bage taxa pentru autostrada.
    usor usor vor baga taxa si pentru biciclete si role...
    4 0
  • e 1 aprilie?
    2 0
  • am auzit ca vor folosi motoarele de o,9TCE de la Renault .... chelul cu tichie de margaritar !!! Cineva va spala niste bani , multi, prin aceasta *realizare* ....
    4 0
  • Urmeaza sa vedem si logoul Dacia pe bolidele Forza Rossa:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru