Presă: Lotus va fi cumpărată de Renault până la sfârşitul lunii mai

de Daniel Popescu
Joi, 28.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus este pe punctul de a fi cumpărată de Renault, iar un anunţ oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut până la sfârşitul lunii mai, potrivit publicaţiei Autosprint.

Lotus şi Renault se află în ultimele faze ale unui proces de negociere care implică achiziţionarea echipei de către constructorul francez.


Renault a dezvăluit la începutul acestui an că analizează posibilitatea de a cumpăra una dintre echipele de pe grila de start pentru a-şi spori implicarea în Formula 1, iar Toro Rosso a fost pentru o lungă perioadă de timp cea mai bună soluţie.

Totuşi, întreruperea recentă a negocierilor a generat speculaţii cu privire la posibilitatea ca producătorul francez să-şi îndrepte atenţia spre alte echipe. La vremea respectivă, Gerard Lopez, proprietarul Lotus, a exclus orice posibilitate ca echipa britanică să fie vândută, însă publicaţia italiană Autosprint susţine contrariul.

Potrivit sursei citate, Lotus şi Renault se află în ultimele faze ale unui proces de negociere care implică achiziţionarea echipei de către constructorul francez, iar o decizie finală în acest sens este aşteptată până la sfârşitul lunii mai. În plus, Renault intenţionează să-l nominalieze pe Bob Bell, fost director tehnic la mercedes, în funcţia de şef al echipei.

Principalul obstacol pentru o astfel de tranzacţie este că Lotus foloseşte în prezent motoare Mercedes.


Principalul obstacol pentru o astfel de tranzacţie este că Lotus foloseşte în prezent motoare Mercedes pe baza unui contract valabil până în 2020 şi este greu de crezut că acest parteneriat va rămâne în vigoare în cazul în care Renault va deveni proprietarul echipei.

Printr-o astfel de tranzacţie, Renault ar reintra în posesia echipei de Formula 1 cu sediul la Enstone, care a concurat cu numele constructorului francez în perioada 2002-2009, la finalul căreia i-a vândut echipa lui Gerard Lopez şi a rămas în competiţie doar în calitate de furnizor de motoare.

Via Autosprint

Comentarii (8)

  • Si or sa renunte la cel mai bun motor de pe grila ca sa-l puna pe cel mai prost? Sau e cumva un mod de a avea acces la motorul Mercedes si sa-l poata studia in voie? :)
    23 7
  • Nu cred ca mai sunt multe secrete de ascuns despre motor cum a fost in primul an cu Mercedes si poate anul acesta cu Honda - am in vedere conceptele.
    Pentru ca oricum este nevoie de depus multa munca pentru a implementa aceste concepte pe motorul propriu.
    In cativa ani cred ca motoarele vor fi tot mai apropiate ca performante, fiecare echipa extragand maximul in limitele regulamentului curent.

    Doar daca nu se schimba iarasi regulamentul...
    19 0
  • in 2011 Lotus cumpara Renault,acum Renault cumpara Lotus,cel mai interesant ar fi ca acum sa vina Benetton sa-si ia echipa inapoi
    13 3
  • O miscare buna, Renault are forta financiara, expertiza, ceva imi spune ca daca revin in F1 vor veni cu un motor total schimbat ca performanta.
    8 11
  • astia fac cu randul, o data Renault, apoi Lotus, iar Renault si tot asa
    4 1
  • F1 Vision
    @Petre: Sa revina cu echipa proprie este ok dar motorul nu tot asta o sa fie? Devizia Renault Sport care produce motorul actual... nu este tot Renault? Ce forta financiara sa aiba cand o sa-i coste vreo 150 de milioane numai sa aiba propria echipa, fara costurile pentru dezvoltarea motorului... Ce expertiza, nu tot aceeasi echipa o sa fie la dezvoltare?
    10 3
  • F1Vision vorbesti prostii... nu prea le a iesit cu v6 1600 cmc dar ati uitat ca mercedes nici nu exista pana acum?? Cred ca mercedes a pompat serios cu bani pe la FIA ca sa stie dinainte ca se va trece pe v6 timp in care ei au studiat bine problema deoarece nu mai suportau suprematia Renault. Mercedes mai are muult pana ajunge pe Renault sau Ferrari ca motorist in F1. Cu V8 uri nu sufla mercedes asa ca...e o chestiune de timp pana isi revine.
    2 7
  • Ioana vezi ca vb tu prostii, Mercedes au avut cel mai bun motor inclusiv cand Renault domina, de fapt nu Renault domina ci Redbull.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru