Raikkonen: "Am contract pentru anul viitor şi probabil pentru încă unul"

de Daniel Popescu
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a sugerat că va rămâne la Ferrari şi în sezonul 2016, chiar dacă actualul său contract expiră la sfârşitul anului viitor.

Esential 2015 este anul in care expira contractul lui Kimi Raikkonen cu Ferrari
Kimi Raikkonen este determinat să-şi respecte contractul cu Ferrari şi consideră că Scuderia va fi ultima sa echipă în Formula 1.

Contractul său expiră la sfârşitul sezonului 2015, însă finlandezul a sugerat că ar putea rămâne şi în 2016 alături de Scuderia. Deşi fostul campion mondial nu a intrat în detalii, este posibil ca acesta să aibă o opţiune de prelungire pentru 2016.

"Am un contract pentru anul viitor şi probabil pentru încă un an. Dar nu mai sunt tânăr. Vreau să fac ceva mai mult cu viaţa mea decât Formula 1. Îmi voi încheia cariera la Ferrari. Nu mi-am pierdut niciodată pasiunea, dar mă voi opri în ziua în care nu mă voi mai bucura", a declarat el pentru postul american de televiziune CNN.

Am un contract pentru anul viitor şi probabil pentru încă un an.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Fernando Alonso va pleca de la Ferrari la sfârşitul acestui sezon şi urmează să fie înlocuit de Sebastian Vettel.
Coincidenţă sau nu, Raikkonen afirmă că germanul este singurul pilot din circuit pe care îl poate considera prieten, întrucât cei doi au mai multe lucruri în comun.

"Tipul cu care mă înţeleg cel mai bine în afara curselor este Vettel. Pe ceilalţi nu îi văd ca prieteni, concurez împotriva lor. Vettel este un tip normal şi avem o legătură simplă", a adăugat el.

În cadrul aceluiaşi interviu, Raikkonen a dezvăluit că, atunci când şi-a început cariera în sporturile cu motor, nu se aştepta să ajungă până în Formula 1, întrucât nu dispunea de fondurile necesare.

"Nu aş spune că am vrut să devin pilot de Formula 1. Am început cu motocross şi apoi am trecut la karturi. A fost distractiv şi am vrut mai mult. Dar nu credeam că aş putea ajunge în Formula 1, pentru că nu aveam bani. Am crezut că voi face karting cât mai mult timp posibil şi apoi mă voi orienta spre altceva", a adăugat el.

Via CNN

Comentarii (53)

  • Stai ca pe bani o faci. Si cam pe...degeaba primiti.
    16 25
  • GO Kimi GO!

    Forza Rossa!
    26 6
  • Andrei
    Nu cred ca mai ramane un an. Eu il schimbam de anul viitor, daca tot afirm ca fac schimbari radicale la echipa, faceam o linie Vettel-Bottas. Raikonen e prea scump pentru cat ofera. Sigur nu vor avea la anul masina perfecta cu care Raikkonen sa se bata pentru ceva important.
    14 14
  • daniel
    Nu poti sa fii prieten cu colegul de echipa.
    Se vede asta destul de clar la Mercedes. Degeaba au concurat impreuna in tineretile lor, degeaba toate reclamele cu buna dispozitie a pilotilor Merc. Cand e cursa lupta e unul impotriva celuilalt.
    Desi sint fan Ferrari nu cred ca va ajuta la ceva daca-l schimba pe Alonso cu Vettel. De bine, de rau Alonso e constant in puncte cu o caruta. Vettel anul asta a fost nimicit de un coleg cvasinecunoscut.
    Ce va aduce anul viitor pentru Ferrari?
    Greu de spus daca vor avea macar rezultatele de anul acesta. Ca la mai mult nu am cum sa visez.
    Dezvoltarea motoarelor e inghetata asa ca vor fi 4 echipe cu motor Merc care vor fi imposibil de depasit. Daca si Honda aduce un motor bun ... Ferrari ar iesi din primii 10. Groaznic!
    Dar sa nu ne grabim.
    20 8
  • mimi de la aprozar
    Nu mai castigi tu neika raikkonen vreo cursa nici cu vreo racheta nucleara.
    8 24
  • ferrari
    As fi surprins sa ramana chiar si sezonul urmator! Nu din cauza lui ci din cauza dezastrului de la Ferrari si a celor 22 milioane Euro cat are salar! Dar vom trai si vom vedea....
    7 5
  • nu te bucura prematur, Ferrari s-a desteptat si nu mai tine niste schelete in curte ...e vremea tinerilor chiar daca nu au titluri .Asta trebuia sa faca de mult dar a trait din glorie ... pacat !
    4 14
  • ce sunt prostiile astea in a spune ca un pilot ca kimi nu ar mai fi valabil,sau ca alonso e in varsta ,toata ziua se vorbeste de ferrari si majoritatea criticilor sunt la adresa lui raikonnen,romanul nu doarme de focul salariului lui kimi ,ca ea niste bani si parca deaia merge prost ferrari de atatia ani ca are el salariu pe care il are.Masina e 98% in ziua de astazi,de ce hamilton nu se batea anul trecut la titlu?de ce kimi aduna puncte la lotus ,era pe podium avea si victorii?Credeti voi ca daca anul in locul lui hamilton si rosberg erau ,Marcus Ericsson si Pastor Maldonado nu castiga mercedes titlul la constructori?sau putea vreun pilot de top sa se bata cu ei?Cat de prost sa fie un om ,sa vina si sa spuna ca dupa tot ce se intampla la ferrari din 2008 si pana in prezent chiar cu un sponsor bun si cu un pilot foarte bun alonso nu au castigat nimc,sa vii acum si parca sa l scoti pe kimi tap ispasitor pt tot.Anul trecut kimi era langa alonso cu o masina lotus ,si nimeni niciodata nu a pomenint de pensionarea lui sau cum ca ar fi un pilot mediocru.Asa e lumea uita repede ,esti sus de pupa in cur ,nu ti mai merg lucrurile din motive ,da cu tine de pamant ,la asta ne pricepem noi cel mai bine ,campioni absoluti
    13 3
  • Ferrari
    @... cred ca ar trebui sa inveti sa si citesti si asta pe langa faptul ca ii musai sa inveti sa fi civilizat si decent! Orium nu inteleg care ii treaba cu scheletele si cu bucuria mea... Alonso, care pleaca, are 33 si Kimi are 34 si teoretic ramane!......
    13 4
  • rommyF1
    mimişor
    tre să înţelegi odată pt totdeauna că a fost adus la ferrari pt a scăpa de alonso, din cauza contractului mare fără rezultate(campion mondial), orice echipă doreşte să fie nr. 1
    4 12
  • Cristian
    A fost adus la Ferrari sa-l "impinga" pe Alonso, sa puna presiune suplimentara pe asturian si vedem cu totii cita presiune pune. La ce salariu. Ba il mai si tin in echipa, cel mai probabil pe post de valet pentru Vettel. Umilitor pentru fanii dedicati Kimi. Interesant, dupa plecarea lui Vettel Red Bull devine o echipa interesanta, cu Ricciardo si Kvyat.
    4 5
  • Cred Kimi seaman foarte mult cu James Hunt a castigat un titlu mondial a demonstrat ca poate fi campion iar dupa sa multumit!!! Sa nu uitam totusi ca anul in care a castigat titlu a fost masina creata de Shumacher in 2006 cand in ultima cursa a ajuns pana pe 4 practic a umilit intreg plutonu daca mai erau 10 ture castiga cursa le dadea cate 2 secunde pe tura nu vreau sa ii iau din merite lui kimi dar numa uitativa la constructia masini identica cu cea din 2006 si raman la parerea ca daca kimi ar avea masina ar fi printre primele locuri numa la Ferrari in ultimi ani ba motoru nu e cum trebuie ori caroseria e gresita cea ce mi se pare inadmisibil sa se faca asemenea greseli la Ferrari totusi nu e Marusia.
    16 4
  • daniel
    Raikkonen e terminat ca pilot, nu ma asteptam sa fie atat de incopetent, e doar un rebut
    9 20
  • Ferrari
    @rommyF1 Salar Alonso 22 mil Euro salar Kimi 22.000.000 Euro, Massa avea salarul mai mic.... asa ca nu crede ca a fost adus sa scape de salarul mare a lui Alonso, un Alonso care a veenit si cu sponsor in spate!
    2 4
  • mobius
    Foarte curios. Kimi e mai batran decat Alonso si are o treime din punctele lui. Totusi Alonso este scheletul, incapabilul, este lasat sa plece si este retinut, cine credeti, acela cu rezultatele mai slabe. Poate mi se pare, dar parerea mea este ca s-au pierdut orice repere (si nu ma refer la fani). Pacat. Nu spun prin asta ca imi pare rau ca Alonso pleaca de la Ferrari, daca imi aduc aminte mi-a parut rau cand, a optat pentru venirea la Ferrari. Din pacate echipa Ferrari nu este si nu va mai fi ce a fost pe vremea celor care i-au dat numele. Ferrari va fi de acum incolo un nume folosit in scopuri comerciale, dar chiar si asa este greu de inteles ce se intampla cu echipa.
    9 7
  • Eu unul cred ca problema lui Kimi e la fel ca si cea a lui Schumacher sau retras din F1 si au revenit cand schimbarile erau deja mari in schimb Alonso, Vettle, Hamilton, Rosberg s-au adaptat!!! Facand o comparatie e ca si cum i-as da la taicamio o tableta niciodata no sa ajunga sa o utilizeze ca si mine asa e si in cazul pilotilor!!!
    6 6
  • @Alex Ai zis-o! Schumacher dacă era mai tânar cu vreo 4-5 ani și avea o mașină Red Bull, în 2010 îl zvânta pe Vettel cu bătaia mai rău decât o face Ricciardo acum. Anii nu iartă pe nimeni. Greșeala lui Schumacher a fost că s-a retras în 2006, când mai putea continua lejer 4 ani.

    Lumea mai vorbește de Raikkonen doar pt faptul că e la Ferrari, dacă rămânea la Lotus, nu mai pomenea nimeni de el în momentul ăsta.
    9 8
  • ...ce memorie scurta au unii - poate ar trebui sa-si aminteasca ce bine a mers Kimi alaturi de Lotus .... la revenirea sa in F1......o sa vedeti ce bine va merge Ferrari fara alonso.
    17 10
  • sa vezi la anu cand kimi lupta pentru titlu cu ferrari si alonso se zbate cu mclaren. Stie fandosita sa dezvolte masini cum stie udrea sa faca sa mearga brici trei ministere, toate odata
    14 7
  • fabrica de suc
    O sa lupte Kimi maxim pentru tiltul bautorilor din F1! Ii taie mainile Maticaci daca il incurca pe Vetel :)))))
    6 14
  • Finlandia
    Stie Kimi sa dezvolte...un ficat maaree!
    6 15
  • bernie
    Comentati degeaba toti cei care il tot criticati mereu pe Kimi ptr ca va macina invidia si propriile esecuri din viata voastra...Suferiti rau mai baieti in special alfonsistii frustrati carora acum le fuge pamantul de sub picioare ptr ca nu au nici o certitudine asupra a ceea ce se va intampla cu idolul lor...Nu ar trebui sa va mai preocupe soarta lui Kimi si a alora de la ferrari daca pleaca falcosul de la ei.Vedeti-va mai bine de viata voastra mizera si plina de ura si invidie care va intuneca ratiunea (daca aveti asa ceva) si nu puteti intelege cum sta treaba in f1...
    13 7
  • teleki
    @ferr1,dacă ai fi fost impresarul lui Schumacher ar fi avut mult mai multe titluri? Ce păcat!
    @Alex, poate tatăl tău nu știe să folosească o tabletă, dar în mod sigur a auzit de cratimă.
    Ca fapt divers, în Finlanda sunt cca.50 000 de piloți auto cu licență. Kimi este și va rămâne unic în istoria formulei 1 prin prisma talentului și a carierei.Nu vorbește nimeni de clasări consecutive în puncte.Doar îl blamați. Iar pentru cei care îl fac schelet, ați fi vrut să cumpere o echipă de ciclism? Nu a mai fost, că s-a dat.
    8 6
  • Finlandia
    Pe ce loc e vodcanen? Pe 11? Bun, e in regula. Acolo e locul Ferrari tot acolo or sa ramana si la anu'. Mercedes rules! Fanii lui Kimi coborati in bezna, mai respira dupa ce i-a cocosat falcosu' pana la epuizare si inca mai sunt 3 curse mari si late. Sincer, betivanul a fost sub prestatia unui Massa cu un cap operat. Nu ma mir, la Lotus de-abia il batea pe Grosjean si-atunci cu probleme si ordine de echipa! Hai PA!
    5 18
  • Fanii lui Alonso sunt de-a dreptul fericiti. In sfarsit o sa aiba si Alonso o masina buna.
    3 10
  • teleki
    @.,mare grijă, Alonso va depăși cu ușurință numărul de titluri mondiale cucerite de Schumacher.
    3 12
  • @teleki, nu stiu ce va depasi Alonso dar cu certitudine Raikkonen se va depasi pe sine la anul.
    7 10
  • Ferrari
    Pentru aia prea incuiati sa priceapa ce am scris, eu nu critic, eu constat! si cu asta basta, realitatea o vor stabili cei abilitati sa o faca! De mine pot sa ii ofere si 70 de milioane anual lui Kimi ca eu tot acolo sunt!
    3 4
  • minu_golescu
    curios sunt cati dintre "desteptii" de pe forumu asta care comenteaza rautacios la adresa pilotilor s-au urcat macar intr-un kart/ simulator ori au fost intr-o competitie sau au cea mai mica legatura cu motorsportul in afara de transmisiuni tv,..

    atat
    7 4
  • As vrea sa vorbeasca mai mult de performanta sa, de monopost si mai putin de contracte.
    3 5
  • daca am fost prea subtil....deci Raikkonen se va depasi DOAR pe sine.
    2 12
  • teleki
    Mă bucur să văd că fanii lui Kimi mă taxează la voturi. Sau nu au sesizat ironia?Și tu punctule? Pentru cultura ta,sunt fan Kimi, sper că ai sesizat.
    6 5
  • Robert
    Alonso este un pilot bun,insa datorita faptului ca vrea cu orice pret sa fie peste coechipier ca rezultate incearca sa faca masina numai pe placul lui .Astfel,Ferrari ,a depins a ascultat numai de sfaturile lui Alonso si s-au ales cu o masina praf.Cand a fost la McLaren si ambii piloti au avut masini egale,Hamilton a fost egalul lui.
    8 7
  • @Robert-Asta e dupa cultura ta din F1? Esti dump rau, pai prietene orice pilot vrea sa fie peste coechipier. Coechipierul este primul adversar. Masina din 2010 cand s-a dus Alonso acolo pentru cine a fost facuta? Nu pentru Massa? Pai si cum de l-a batut Alonso? Uita-te si tu la diferenta de puncte. Erati unii pe-aici care bateati campii cum ca Massa e pilotul de teste pentru Ferrari. Hotarati-va cine a dezvoltat masina. Partea mai grava ca habar nu ai de ceea ce se intampla in actuala F1. Pilotul nu prea mai poate dezvolta nimic. De aia nici Schumacher, pilotul tuturor timpurilor, n-a facut nicio para chioara in cei 3 ani. L-a batut....Rosberg. Gandeste inainte de a scrie pe forum.
    7 4
  • Ferrari
    @Robert, sa intelegem ca Ferrari nu are ingineri, ci il au doar pe Alonoso care proiecteaza si creaza masina asa cum vrea el? Iti dai seama ca reduci inginerii la nimic cu afirmatia ta!
    5 5
  • @teleki, daca esti fan kimi sunt pagini speciale unde poti sa scri incurajari eu unul sunt fan Ferrari de la retragerea lui Shumacher am tinut cu piloti de la echipa Ferrari indiferent cine a fost si eu raman la parerea ca se simte retragerea aia scurta, revenirea la Lotus a fost buna dar si a avut o masina buna care dupa RBR a fost a doua masina.
    6 6
  • bernie
    Apropos...Ce ziceti de faza asta alfonsistilor ofticati...Ferrari se desparte anul asta de falcos cum s-a despartit acum 5 ani de Kimi...Acum veti simti si voi dar de sute de ori mai intens ce am simtit si noi fanii lui Kimi atunci...E dureros nu???Vai de cwrwl vostru de ofticati nonstop de 10 ani incoace...Noua fanilor lui Kimi ne place sa-l urmarim si sa ne bucuram de talentul si prezenta lui cat mai este in F1.. Asa cum este el fie ca are rezultate fie ca nu..Dar voi toti detractorii lui sunteti demni de toata mila si compasiunea oamenilor obisnuiti ptr ca in viata de zi cu zi nu prea aveti cu ce va lauda si atunci v-i se pune pata pe cate unul care si-a demonstrat talentul si abilitatile dar si caracterul absolut pozitiv care-l reprezinta...Va doresc suferinta cumplita {doar in domeniul idolatriei pe care o aveti} dragi ofticati si complexati...Si tineti minte ce va spun...F1 nu este intotdeauna ce ne dorim fiecare dintre noi la fel ca peste tot in sport dar si in viata..
    8 9
  • roberto
    Alonso tinea loc si de tunel de vant si de simulator, cica in 2013 doar Massa testa in simulator, asa afirma brazilianul. Anul asta a testat Alonso in simulator. Ii si vad pe unii c-o sa spuna daca fetel nu face mare lucru la anul ca masina a fost facuta pentru Alonso. Daca insa masina va fi buna vor spune ca fetel a dezvoltat-o, s-au a fost facuta pentru Kimi. Cat de spupid poti sa spui ca masina e facuta pentru cineva anume. Sunt doi piloti, masina daca e proasta e pt ambii. Daca e buna atunci sunt diferente de setari pe care pilotii le au si care pot sa faca diferenta. Inginerii fac masina ca sa fie rapida, sa aiba grip si cat mai manevrabila posibil. Diferenta sta in detalii.
    6 4
  • Ferrari
    @bernie ..... lol! Cred ca toti iti intelegem frustrarile care te duc la postarea acestor aberatii si tampenii monumentale! Iti intelegem frustrarile date de faptul ca al tau campion se zbate in mediocritate crunta pe un amarat de loc 12 depasit de piloti cu masini mai slabe si mult mai prost cotati din toate punctele de vedere...... Te intelegem ca esti frustrat dar cel putin mie personal imi este extrem de greu sa inteleg de unde rabufnirile astea de ura salbatica impotriva fanilor Alonso..... Din pacate cred ca unicul care sufera esti tu, nu este nici un fan Alonso pe aici care sa arate ura impotriva lui Kimi, absolut niciunu, majoritatea ii ofera respectul cuvenit lui Kimi! Oare ce te vei face daca Honda o sa ofere un motor superior Ferrari si masina Ferrari de sezonul urmator o sa fie mai slaba decat Honda? Ce te faci daca la anu il bate si Vettel in aceasi maniera? ce te faci dac Ferrari ii ofera masina castigatoare si el nu ii capabil sa castige? Inainte de a fi atat de vehement incearca sa gandesti pana la capat si sa folosesti ratiunea umana in scopuri omenesti si nu pentru explozii de ura si frustrare! Apropo salariul lui Alonso la Honda, pentru 3 ani, ar fi de 105 milioane Euro....... cam cu 13 milioane peste ce ofera Ferrari..... Are o varsta...... crezi ca ii este atat de greu sa aleaga?
    3 5
  • bineinteles ca exista masina care sa vina mai bine unuia dintre cei doi piloti. Daca pilotul avantajat din acest punct de vedere nu face rezultate, e BAI ....

    Melandri era cu1 - 2 sec pe tur mai lent decat Stoner la Ducati. Un Melandri care se batea cu Rossi anii anteriori. Credeti ca aia e diferenta reala intre doi piloti de varf, de 2 sec? Asta se intampla cu un motiv, lui Stoner ii displacea total Ducatiul facut pentru Stoner.

    Barichello a spus mereu ca modul in care este avantajat pilotul nr 1 este de a face masina pe stilul lui. (Nu mai suntem in anii de inceput ai F1, cred ca intelegeti asta.) Dar Schumacher castiga titluri, Ferrari aveau dreptate sa mearga pe mana lui Schumacher atunci.

    Maticci cred ca asta i-a zis lui Alonso, s-a terminat cu dezvoltarea masinii pe seama ta ca uite ca nu merge. Va trebui sa pilotezi masina altuia. Vrei? Se pare ca nu ...

    si au adus un dezvoltator de masini
    6 5
  • *** lui Melandri ii displacea ...
    1 1
  • Ferrari
    Care ii acel dezvoltator? Cel mai bun, ii pe cale sa isi revina de la statutul de leguma, restul sunt......
    0 4
  • Vettel
    3 2
  • Ferrari
    Ha, Ha, HA...... daca era asa bun dezvoltator (nu ii neg abilitatile sau titlurile) nu era Ricciardo in fata lui!
    2 3
  • 4 ani cu o masina asa cum ii place lui cu blown diffuser ...
    cu care a rupt concurenta cum facea Schumacher
    3 2
  • Vettel e atât de mare dezvoltator de mașini încât dezvoltă și pentru alții(Ricciardo, Webber). Cât la Red Bull au funcționat ordinele, a ieșit campion. Când s-au terminat ordinele și echipa avea nevoie de cât mai multe puncte, și-a luat bătaie de la Ricciardo pe unde a fost prins. A ales bine Ferrari, aici vor fi mereu ordine. De aceea piloții tineri și talentați se afirmă la alte echipe.
    6 3
  • mai trebuie si un regulament tehnic potrivit. Acum nu mai are blown diffuser ca sa dezvolte ce-i place. D'aia Ferrari isi poate lua teapa cu el. Nu in sensul ca nu ar fi mai bun decat era Alonso, dar mai bine il luau pe Ricciardo. Sau pe Rosberg

    Dar Vettel va ramane in istorie pilotul care a rupt concurenta cu blown diffuser patru ani la rand. Patru titluri sunt grele, nici macar nu mai trebuie sa castige inca o data. Nu se zgarie pe ochi precum Alonso cu doua
    5 4
  • Singaporezul
    Nu poti castiga la nesfarsit(Schumi ,Senna ,Prost etc).Anul asta Vettel a pierdut.Dar va veni la Ferrari(ca prim pilot bineinteles)si niste "fetite" alonsiste vor inghitii din nou celebrul DEGET ca sa fie de 5 ori cel putin,sa fie cu experienta.Pt. viitor bineinteles.
    2 2
  • bernie
    Bai ferrari vad ca esti foarte agitat si postezi mult si prost pe aici...Ce te-a apucat de esti asa agitat???Oi fi si tu vreun fan al falcosului???Esti tu sigur ca nu exista nici un fan al falcosului care sa nu-l jigneasca in toate felurile pe Kimi???ESte o turma intreaga...Se pare ca cel cu probleme esti tu bai baiatule ptr ca nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun in ultima mea postare.Si trebuie sa mai intelegi ceva bai baietel.Intre Kimi si falcos este normal sa fie rivalitate.Dar la fel de normal este ca intre fanii lor sa fie o rivalitate chiar mai mare decat intre cei 2 piloti inca din 2005.La fel s-a intamplat si se intampla si in cazul celorlalti piloti..Daca te deranjeaza asta cauta-ti un site cuminte si civilizat sau nu te mai trezi si tu sa le dai lectii de rala altora ptr ca nu esti in masura sa faci asta crede-ma!!!
    3 0
  • bernie
    lectii de morala
    1 0
  • rommyF1
    nu cred că în viitorul apropiat va mai fi ani la rând acelaşi campion mondial , întervine rutina şi au probleme televiziunile, sponsorii, echipele în general şi chiar BERNIE care a făcut să dispară circuite istorice în favoarea asiaticilor din cauza banilor
    0 2
  • Singaporezul
    Nu ma refeream ca va castiga 5 titluri consecutive cu Ferrari,are deja 4+1 cu Ferrari(cand va reusi) = 5 . Eu sunt sigur ca va castiga cel putin un titlu cu Ferrari.
    1 3
  • lucky70
    Vettel fara Newey nu face doi bani!Este un pilot rapid si atat.Problema-i ca are nevoie si de o masina buna!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru