Red Bull: "Regulamentul Formulei 1 ar trebui stabilit de Ross Brawn"

de Daniel Popescu
Marti, 23.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner consideră că regulamentul Formulei 1 ar trebui scris de Ross Brawn şi că Grupul de Strategie ar trebui desfiinţat.

Poate că avem nevoie de un independent, de cineva care în prezent nu este implicat în Formula 1, cineva precum Ross Brawn.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Red Bull Racing consideră că Formula 1 are nevoie de un nou regulament tehnic şi sportiv pentru a reaprinde interesul fanilor pentru cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor.

Christian Horner, şeful cvadruplei campioane mondiale, l-a nominalizat pe Ross Brawn drept persoana potrivită să stabilească regulamentele Formulei 1.

"Poate că avem nevoie de un independent, de cineva care în prezent nu este implicat în Formula 1, cineva precum Ross Brawn, care înţelege afacerea, dar şi provocarea de a scrie specificaţiile pentru ceea ce ar trebui să fie un monopost", a declarat britanicul.

Brawn a avut o influenţă majoră la câştigarea a două titluri la piloţi şi unul la constructori cu Benetton, la şase titluri la constructori şi două la piloţi pentru Ferrari, dar şi la cucerirea ambelor trofee cu propria echipă Brawn GP în 2009.

Britanicul s-a retras din activitate la sfârşitul anului 2013 după patru sezoane petrecute la Mercedes.

În acelaşi timp, Horner consideră că Grupul de Strategie al Formulei 1, în care se discută pentru prima oară schimbările de regulament tehnic, ar trebui eliminat. "În acest moment Grupul de Strategie este inapt şi continui să spun că avem nevoie ca deţinătorul drepturilor comerciale şi FIA să decidă ce vor şi să pună echipelor pe masa regulamentul", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • serban
    Poate ai vrut să spui 5 (cinci) titluri la piloți cu Ferrari. Și putem fi siguri că actualul regulament tehnic nu-l are printre autori, dacă luăm în serios speculațiile înțelegerilor subterane dintre FIA și Mercedes, conform cărora cei din urmă au lucrat la actuala formulă cu mult timp înainte ca ea să fie anunțată oficial ?
    6 1
  • haha, de asta "aveam" nevoie, sa decida un singur om numa bun de mituit. Ce simplu ar fi pentru unii asa ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru