Red Bull: "Va fi greu să învingem Mercedes în 2017, dar avem speranţe că noul regulament ne va ajuta"

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull admite că va fi dificil să învingă Mercedes în sezonul 2017, însă este încrezătoare că noul regulament tehnic va micşora diferenţa dintre cele două echipe.

Sezonul 2017 va include câteva schimbări majore de regulament care au puterea de a schimba echilibrul de forţe din Formula 1. După trei ani în care Mercedes a dominat autoritar competiţia, oficialii Red Bull Racing anticipează că echipa germană va fi dificil de învins, însă speră ca noul regulament să ajute măcar la o echilibrare a raportului de forţe.

"Cred că va fi dificil să învingem Mercedes, vor fi favoriţi clar anul viitor. Au câştigat 3 titluri consecutive. Sper că noul regulament va echilibra legătura dintre şasiu şi motor. Suntem încrezători că ar trebui să înregistrăm mici progrese în privinţa motorului pe parcursul iernii", spune şeful Christian Horner.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, britanicul a admis că este imposibil de anticipat ce performanţe vor obţine echipele în sezonul următor, întrucât nimeni nu ştie cum se vor comporta noile monoposturi.
Horner este însă încrezător că lupta pentru titlu va fi una ceva mai echilibrată decât în ultimii ani, referindu-se la faptul că va implica prezenţa mai multor echipe în top.

"Regulamentul reprezintă o coală albă de hârtie pentru toată lumea. Nu ştii unde te poziţionezi comparativ cu concurenţa. Este o oportunitate sau o provocare. Doar la Melbourne ne vom face o primă părere despre ordinea competitivă, dar Mercedes va fi favorită clara. Sperăm doar să putem reduce diferenţa pentru a nu avea rezultate previzibile în fiecare cursă", a mai precizat el.

Via GrandPrix247

Comentarii (11)

  • marius
    Se pare ca urmeaza un nou an "intersant" in care campionul se stie deja:(
    http://www.skysports.com/f1/news/12433/10695923/lewis-hamilton-set-to-dominate-f1-in-2017-says-bernie-ecclestone
    7 7
  • De principiu fiecare schimbare de regulament prinde o echipa pe picior potrivit si are un avantaj. Poate aceasta schimbare de anul viitor mai echilibreaza situatia, pentru ca Mercedes, din punctul meu de verere, are toate laudele de a "nimeri" o masina puternica fata de celelalte, dar toate blamarile mele fata de regulamentul care a inchetat situatia in starea asta pentru mai multi ani, interzicand dezvoltarea lor in punctul in care au fost pornite masinile efectiv. Deci... sa vedem ce ne aduce mosul pentru 2017.
    11 5
  • GrosJan
    Red Bull vor avea un Newey cu norma intreaga. De fapt masina din 2017 este conceptia lui in totalitate. Au toate sansele sa fie peste Mercedes. Au si pilotii potriviti sa atace. Deci.....pentru mine ei sunt favoritii la titlu in 2017. Urmeaza Mercedes si cred ca Mclaren vor face rocada cu Ferrari.
    11 2
  • Ii extermina Mercedes ...deși nu vreau, chiar daca sunt fan Hamilton as vrea sa ii vad in afara topului3 dar Mercedes din păcate vor domina F1 mai multi ani de cât ne închipuim de aici in colo.
    4 8
  • racerul cu maserati
    viseaza. le da rusinica si la anu. sa aiba grija sa nu si-o fure de la ferrari mai bine, anu asta au iesit pe 2 fiindca s-au autosabotat la greu ferrari.
    6 8
  • Ha,ha,ha...
    Am spus mai de mult ca RBR au sanse mari sa revina in lupta pentru titlu o data cu schimbarea regulamentului. Oricum au facut progrese spectaculoase in ultimii trei ani, au plecat ca si echipa de mijlocul plutonului si au ajuns cel mai aproape de Mercedes anul asta. La drept vorbind nici nu vad o alta echipa care sa reuseasca ceva consistent in termeni de performanta, in afara de Mercedes si ei, poate Mclaren sa aibe tresariri pe anumite circuite cu un motor mai potent...din pacate Ferrari nu prea mai este o echipa care sa emita mari pretentii avand in vedere ca proiectul de anul viitor este conceput si aplicat de... de cine, nici ei nu stiu... !!!
    4 3
  • bernie
    Nu sunt fan Mercedes, iar pe hotii de RBR ii detest pur si simplu...Totusi acesta schimbare de regulament nu are cum sa fie decat in avantajul RBR...Si cred ca lucrurile vor decurge in urmatorii 2 ani cel putin in favoarea lor...Vor continua sa fie ajutati si iertati de celebrii bosorogi senili bernie si charlie (asemeni celor din Papusile Muppets) si ei si ,,copilul minune"in detrimentul celorlalte echipe ptr ca nu-i asa F1 a ajuns o ramura de marketing in priml rand...RBR vor recupera enorm de mult fata de Merc. si in privinta moroarelor Renault, dar mai ales in privinta aerodinamicii unde ca de obicei vor forta la limita regulamentul unde cei responsabili cu respectarea reglamentului vor inchide ochii ca de obicei la hotiile lor...Ferrari se pare ca vor deveni echipa de pluton,Mclaren cam la fel desi personal imi doresc sa se bata ambele de la egal la egal cu Merc si RBR ptr spectacolul F1 si bucuria fanilor...Desi nu imi este deloc simpatic Hamilton, prefer totusi ca merc sa domine in continuare F1 decar sa-i vad pe hoti cu mucosul lor campioni in F1...
    6 5
  • @racer cu
    Tu erai ala care anul trecut pe vremea asta visai la fel de umed cu ferari? LOL. Vad ca-ti place in lumea viselor....
    6 3
  • pif666
    lucrurile incep sa se precipite exponential zilele urmatoare !!
    din pacate cam greu se misca astea aici care administreaa site-ul :)))
    MERCEDES este prinsa intr-o mare dilema : sa-l ia pe bottas si asta insemna implicit ca ramane cu el cativa ani buni,sau sa astepte sa isi indeplinesca visul lor de nazisti: suprematia absoluta,rasa superioara(cei care nu au fost sau locuit in germania,nu au cum sa inteleaga)ei o sa va spuna ca au cea mai buna bere din lume,cea mai buna masina din lume,etc si se opresc cand vor sa zica si cea mai buna rasa din lume ...
    in 2018 vettel termina contractul cu macaronari si este disponibil pt mercedes. deja au fost discuti intre ei si in principiu au cazut de acord. posibil sa se descotoroseasca de hamilton care este cam neascultator. crede ca el a facut pe mercedes campiona si nu invers. din acest motiv i-au aratat ca fara ei si altul poate castiga si anume pe cine aleg ei : in cazul de fata rosberg. ca doar nu i sa defectat asa motorul din senin. 1 defectiune o poti inghiti,dar 3 nu ai cum. nu zic ca rosberg nu este un superpilot,dar daca hamilton nu avea acele DEFECTIUNI nu mai cred ca erea campion acum.
    punctul 2 : deja felipe massa a ajuns la un acord cu williams pt a ai lua locul lui bottas .
    posibil hamilton la macaronari in 2018.
    si atentie mare la pustiul tampit al F1 in 2018 termina contractul cu red bull.
    In final sa speram ca avem ce vedea in 2017 . sa castige cel mai bun pilot !
    oricum moto gp le da ceata .
    4 8
  • bai nea pife, alonso putea merge chiar acum la mercedes dar cica nu ca iese campion cu mclaren ....
    deci nu te mai agita atat, o fi stiind el ceva ca mercedes e pe faras :)))
    sau ...
    0 2
  • hahaha
    asta vb doar de MERC....sa vezi ce bataie le da FERRARI :))
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru