Renault evaluează impactul dezvoltării motoarelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Luni, 19.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault nu a decis încă modul în care va exploata posibilitatea de a dezvolta motoarele în timpul sezonului, în timp ce Honda susţine că are încă nedumeriri în privinţa clarificărilor aduse de FIA.

Este o schimbare târzie şi încercam să decidem cu Renault care este cel mai bun mod de a profita de asta.

Adrian Newey
Consultant Red Bull
Cei patru constructori din Formula 1 vor putea modifica anumite componente ale motorului şi pe parcursul sezonului, însă modul în care vor profita de acest regulament este încă incert.

Regulamentul tehnic prevede ca producătorii pot modifica 32 dintre cele 66 de componente, însă unele dintre acestea urmează să fie omologate până la startul noului sezon. Adrian Newey, care până la sfârşitul anului trecut a fost directorul tehnic al Red Bull Racing înainte de a-şi micşora influenţa în cadrul echipei, afirma că Renault nu a luat încă o decizie finală în privinţa componentelor pe care intenţionează să le dezvolte mai mult pe parcursul anului.

"Încă evaluăm asta. Este o schimbare târzie şi încercam să decidem cu Renault care este cel mai bun mod de a profita de asta. Renault mai are ceva de lucru pe bancul de probe şi după aceea vom lua o decizie", a declarat britanicul.

Honda a primit informaţia oficială sâmbăta seară şi înţelegem mai mult sau mai puţin clarificarea FIA.

Purtator de cuvant
Honda
De numărul de componente pe care îl vor omologa Mercedes, Ferrari şi Renault până la startul sezonului depinde şi numărul de componente pe care le va putea schimba Honda, care a primit în cele din urmă acordul forului mondial pentru a îmbunătăţi unitatea de propulsie în timpul anului.
Oficialii constructorului japonez susţin însă că există încă unele aspecte neclare în această privinţă.

"Honda a primit informaţia oficială sâmbăta seară şi înţelegem mai mult sau mai puţin clarificarea FIA, dar nu putem încă să comentăm această situaţie", a declarat un purtător de cuvânt al producătorului japonez.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru