Ricciardo îşi apără duelurile agresive cu Rosberg şi Hamilton: "Aşa voi pilota întotdeauna"

de Daniel Popescu
Luni, 27.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo consideră că nu a greşit cu nimic în duelurile agresive cu Nico Rosberg şi Lewis Hamilton din Ungaria, însă pilotul german al echipei Mercedes a sugerat că FIA ar fi trebuit să-l penalizeze pe australian.

Indiferent dacă rivalilor le place sau nu, aşa îmi place să procedez şi aşa voi proceda întotdeauna.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Daniel Ricciardo spera să lupte pentru victorie în finalul Marelui Premiu al Ungariei, însă a fost nevoit să intre la boxe pentru o nouă aripa faţă după un duel cu Nico Rosberg, în urma căruia germanul a făcut pană.

În plus, pilotul echipei Red Bull a avut un contact şi cu Lewis Hamilton în încercarea de a-l depăşi în primul viraj, însă insistă că nu a greşit cu nimic şi că aceasta este atitudinea corectă în cursele de Formula 1.

"Indiferent dacă rivalilor le place sau nu, aşa îmi place să procedez şi aşa voi proceda întotdeauna. Simt că toate manevrele mele de pe circuit au fost inspirate. Aş fi putut rămâne pe trei şi să accept acest lucru, dar am avut şansa să lupt pentru victorie. Este păcat cum s-a terminat, dar în acelaşi timp nu regret ce am făcut", a declarat el.

Am considerat că este virajul meu pentru că am mers pe traiectoria ideală, iar el a intrat direct în mine pentru că a frânat prea târziu.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
În schimb, Rosberg consideră că Ricciardo a depăşit limitele regulamentului şi că pilotul echipei Red Bull Racing ar fi trebuit să fie penalizat de către comisarii de cursă.

"Am considerat că este virajul meu pentru că am mers pe traiectoria ideală, iar el a intrat direct în mine pentru că a frânat prea târziu.

Dar a avut aripa faţă acolo şi nu a cedat. FIA a decis să nu ia nicio măsură, aşa că bănuiesc că nimeni nu a greşit", a explicat el.

Unul dintre piloţii care a profitat de incidente a fost Daniil Kvyat, care a ocupat locul doi. Coechipierul lui Ricciardo de la Red Bull a admis însă că rezultatul se datorează doar unor circumstanţe atenuante.

"Este greu de descris ceea ce simt. Am învăţat să nu renunţ indiferent ce se întâmplă. Alţii se luptau în jurul meu, iar eu m-am trezit pe locul doi. Ricciardo a avut o şansă mai bună la victorie decât mine, a procedat corect. În acest weekend am profitat de toate oportunităţile şi de aceea sunt aici", a explicat el.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (19)

  • serban
    Da mă Ricci, așa să fii, pilot cu sânge-n instalație, nu momâie care citește regulamentul înainte de a face depășirea !
    22 8
  • parerea mea
    @serban,
    Asa sa faca Rici al tau pana l-o trimite pe unul dupa Jules Bianchi. sau poate se duce chiar el.
    Aici este vorba de un sport si nu de o lupta pe viata si pe moarte. iar un individ care efectueaza manevre periculoase este o amenintare la adresa celorlalti competitori.
    Atacul de ieri a lui Ricciardo a fost unul sinucigas. Cand se dadea cu " saniuta" (franele blocate in viraj), nu mai avea masina sub control si multe se puteau intampla. A /au avut mare noroc!
    Insa pentru incidentul de ieri eu I-as fi penalizat pe amandoi. Pe Ricciardo pentru ca s-a comportat ca un kamikaze si pe Rosberg pentru ca nu l-a dus mintea sa lase de el.Rosberg trebuia sa -l lase pe ricciardo, chiar daca pierdea o pozitie, avea mai mult de castigat. d epe locul 3.
    18 18
  • RicciMitzi
    Bv Ricci, asa sa faci de acum incolo cand vezi in fata Mercedesuri, poate asa se va mai relansa campionatul!
    11 10
  • Eu cred ca unii au uitat ce dueluri erau pe vremea lui Senna . Acest sport va deveni unu si mai monoton, daca nu va exista duelurile de cursa de ieri, si in plus a fost o cursa cum ar fi trebuit sa fie in acest an si sper sa mai fie . Nu tu un Ham si Ros sa mai fie si altii ...
    18 2
  • Auzi ce arogant e australianul asta. Cu motorul lui francez incearca sa se dea la Hamilton. Sper sa ajunga Ricci cat mai repede langa Jules Bianchi, sa-i nu-i mai vad rasul ala vagabondesc. Urmatorul tractor e pentru Ricci.
    2 42
  • Nu ma intereseaza de viata lui, ci doar sa nu-l vad prin preajma lui Hamilton cu softuri pe el. Mi-e indiferent daca e neutralizat sub tractor sau concureaza cata vreme nu-l bazaia pe Hamilton.
    3 33
  • Ricciardo a dat viata GP-ului de ieri. A crescut in ochii mei, cu un pilotaj viguros si curajos. Atacul la Rsoberg a fost bine facut, din pacate germanul n-a stiut ca trebuie sa cedeze, manevra l-a prins nepregatit. @Mclaren mircea- esti usor debil. Sincer ti-o spun.
    22 4
  • Ce sa cedeze mai? Rosberg si-a pastrat trasa ideala, nu l-ai vazut pe ala ca a franat violent si a venit saniuta in Rosberg? Ce sa faca Rosberg daca gura mare vine intr-un fel de derapaj controlat si il atinge. Rosberg chiar nu are nici o vina. Daca faceau toti pilotii aceasi manevra la capatul respectivei linii drepte unde ajungeam? Nu cred ca erau toate incidente de cursa. Oricum mie imi convine ca l-a lovit pe Rosberg, dar trebe sa fim cat de cat corecti si sa recunoastem ca Rosberg nu a avut nici o vina si nici nu merita ceea ce i-a facut gura mare. Nici gura mare si nici Vettel nu sunt pericol pentru Hamilton la general la puncte. Ma bucur ca Hamilton nu a luat prizonieri si chiar daca si-a distrus cursa i-a aratat lui Riccioardo cum se fac treburile astea daca chiar e sa se faca.
    Nu vor mai avea ocazia prea repede sa fie in acelasi tur cu Lewis nici ciumele rosii nici gura mare.

    P.S: Button nush ce pazeste acolo, in loc sa ia el locul 5 pt Mclaren, sa puna softurile rapid, il vad pe Alonso luand 12 puncte. Foarte frumos Mclaren, ce sa zic. Ridicati-l in slavi pe Alonso cat o sa vreti, eu nu va voi sustine cata vreme individul ala e la Mclaren.
    4 21
  • Mereu, indiferend ce s-ar intampla Alonso=Ferrari si Ferrari=Alonso.
    Sunt facuti unul dupa asemanarea celuilalt.

    Mor de ciuda ca a castigat Ferrari, puii mei...
    4 20
  • LOL alonso =Ferrari
    Ai auzit tu de unu pe nume Schumacher ?
    11 5
  • Gata Mircea, ai ajuns la limita umanitatii.... pana acu cateva luni am tot crezut/sperat ca esti doar un troll nu foarte inteligent...... acuma m--am convins, nu esti troll, habar nu ai ce scrii si ce vorbesti si cu ce se mananca formula 1.
    21 0
  • serban
    @ parerea mea După ideile tale, Villeneuve (bătrânul), Senna, Mansell, sau chiar Hamilton, ca să mă refer doar la câțiva de care poate ai auzit și tu, nu ar fi avut ce căuta în F1, luptau pe viță și pe moarte, efectuau manevre periculoase fără limite și erau o permanentă amenințare pentru ceilalți, asta ca să te citez. Un pilot francez, nu-i mai rețin numele, spunea cu ocazia unui "Remember Senna" că-l treceau fiorii când îl vedea pe acesta în retrovizoare ...
    17 1
  • mai mirciulica daca tot teai insurat ai grija de nevastata sa nu te lese pt vreun ferarist
    12 1
  • un pilot
    Șerban,
    Trebuie să faci distincție între un stil de condus spectaculos chiar agresiv și unul inconștient. Cei menționați de ține au rămas în istorie pentru spectacol, nu pentru inconștiență.
    Mă gândesc ca în accepția ta și Grosjean este un mare pilot la câți a doborât pe circuit,nu? Și mai sunt vreo 2 care își închipuie ca mașină lor este bilă de bowling iar competitorii sunt popicele care trebuie doborate
    Imagineaza-ti ca rosberg trăgea de volan cu 0,2 secunde mai repede. Ricci trecea peste roată lui din față și mașina-i devenea elice. Atunci cursă ar fi fost mult mai spectaculoasă ,nu?
    Poate este timpul să înțelegem ca nu orice amator de bumper cars = pilot de F1. Știi ce-i însă cel mai trist? Ca și în trafic întâlnim mulți grosjani/Ricciardo, care își închipuieca tupeul este suficient pentru a fi un bun pilot.Rezultatul: mii de familii anual sunt îndoliate din această cauza.
    6 2
  • serban
    @un pilot Te rog citește exact ce am scris și pe urmă speculează cât vrei. Iar dacă nu înțelegi sensul, întreabă.
    0 2
  • Cine crede că Ricciardo a avut un atac urât ieri, niciodată nu i-a văzut pe Schumacher sau Senna. Atacul lui Ricciardo a fost la limită, motiv pentru care a și blocat roțile, numai că Rosberg e neam prost și nu prea are sânge în instalație, e frustrat. Dacă trecea Ricciardo de Rosberg fără probleme, australianul câștiga cursa.
    10 3
  • 1. Tin cu hamilton si m-am bucurat pt problemele lui Rosberg... de altfel marele castigator al cursei eu cred ca Hamilton a fost (paradoxal) deoarece si-a marit avansul fata de Nico in clasament
    2. Rosberg chiar nu a avut nicio vina... Ricciardo l-a atacat kamikaze acolo...
    3. Cred ca Ricciardo trebuia penalizat! de ce nu s-a intamplat? POLITICA! RedBull ameninta cu parasirea F1 iar comisarii de cursa sunt timorati... tocmai dadusera lui Kvyat 10 sec penalizare si s-au gandit sa nu intinda coarda si mai tare... insa just ar fi fost ca Ricciardo sa fie penalizat pt ca i-a ruinat cursa lui Rosberg, un pretendent la titlu (la fel ca Hamilton)
    4. Cei de la Pitstops il comparau anul trecut pe Ricciardo cu Prost... la cat de agresiv a fost ieri, nu as zice... manevra a fost indrazneata, dar nu i-a iesit (vb lui Miki Alexandrescu: daca iti iese esti un erou, daca nu iti iese esti un idiot... )
    2 2
  • @parerea mea
    Maestre, nu stiu cum sa iti spun dar Formula 1 e atat de monotona tocmai pentru ca pilotii nu sunt lasati nici de regulament, dar nici nu au sange in instalatii sa faca astfel de depasiri la risc.
    Ati baut apa dupa pilotii actuali si dupa directorii tehnici care se gandesc doar cum sa aduca masinile acasa in conditiile in care sunt cam decimati?! Uitati-va la alt sport atunci... pe circuit oamenii trebuie sa alerge, iar atingerile intre monoposturi sa nu mai fie atat de drastic penalizate. Nu se lovesc deliberat si nici nu vin cu diferente de +150 km/h pentru a atenta la vietile altora. Se ciupesc cu diferente de 20/30 km/h si isi taie si cauciucurile. Asta e! Pit si o luam de la capat.

    @McLaren_Mircea... Nene, esti cam pardaf asa, de fel, nu?

    @Ferr1... referintele cu Schumacher vs Senna sunt bune, dar uitam si de Prost vs Senna in Suzuka 90, care a fost o situatie oarecum similara cu ceea ce a fost intre Ricci si Rosberg.
    3 0
  • b a c v
    Fratilor,
    La o analiza mai atenta (si facand abstractie de simpatii), Ricciardo a fost la Budapesta intr-o postura favorabila...prima de acest gen in actualul campionat. Mai exact, era usor de remarcat galbenul de pe flancurile anvelopelor. Cu alte cuvinte, avea, dupa parerea mea, cele mai mari sanse la victorie tinand cont de distanta pana la Vettel si de specificatiile pneurilor. Un plus si pentru aerodinamica....
    A simtit miros de sange....si a incercat. Nu cred ca il putem invinovati pentru asta, nu?
    Pilotii din F1 nu sant nici pictori, nici dansatori...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru