Ricciardo: "Ultimele cinci curse vor demonstra dacă sunt mai rapid decât Vettel"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo consideră că doar ultimele cinci curse ale sezonului vor evidenţia dacă este cu adevărat mai rapid decât coechipierul său Sebastian Vettel.

Esential 181 de puncte a obtinut Daniel Ricciardo in sezonul 2014
124 este numarul de puncte castigate de Sebastian Vettel in sezonul 2014
Daniel Ricciardo a obţinut performanţe semnificativ mai bune decât Sebastian Vettel în sezonul 2014, prin prisma celor trei victorii care l-au propulsat pe locul trei în clasamentul general, la 57 de puncte în faţa coechipierului său.

Australianul susţine însă că orice comparaţii între cei doi sunt mai puţin concludente, întrucât abia acum Vettel a început să se înţeleagă mai bine cu monopostul Red Bull Racing,. Prin urmare, Ricciardo crede că doar ultimele cinci curse vor arăta cu adevărat cine este pilotul mai rapid dintre cei doi.

"Se înţelege mai bine. În curse, performanţele mele au fost surprinzător de bune, iar ceea ce a funcţionat pentru mine a fost gestionarea pneurilor. Am fost capabil să gestionez mai bine pneurile.

Dar în termeni de viteza pură, Vettel este la cel mai înalt nivel şi m-a forţat în ultimele sesiuni de calificări. Aşa că de acum şi până la sfârşitul sezonului nu ar trebui să mai fie multe semne de întrebare: indiferent cine este în frunte, este în frunte", a declarat el.

Vettel a admis anterior că reducerea forţei de apăsare aerodinamică a fost unul dintre factorii care au contribuit la sezonul mai puţin fructuos, iar Ricciardo consideră că a fost avantajat ca urmare a sosirii de la Toro Rosso, echipa care anul trecut nu a impresionat din acest punct de vedere.

"Poate că a fost mai uşor să vin de la Toro Rosso la Red Bull. Monopostul Toro Rosso avea mai puţină aderenţă decât monopostul Red Bull, aşa că aderenţa a fost mai mică pentru mine. Să mă adaptez la asta a fost o provocare mai mare pentru el decât pentru mine", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • serban stanescu
    Hai ma Rici ia si tu 3 titluri si apoi da-te mare! Hai pa!
    13 11
  • Daca ne uitam la a doua declaratie (din articol) spune ca de fapt el a fost avantajat venind de la Torro Rosso, iar asta imi suna a fair play.... cel putin mie.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru