Rusia a ratat termenul limită pentru înscrierea în calendarul F1 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rusia nu a respectat termenul limită de 31 iulie pentru înscrierea în calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2014, însă poate invoca "forţa majoră" pentru a găzdui cursa.

Esential 2014 este anul in care Rusia ar trebui sa debuteze in Formula 1
Rusia a anunţat recent că lucrările la circuitul de Formula 1 se derulează conform graficului şi că a stabilit deja cu Bernie Ecclestone ca ediţia inaugurală să aibă loc în 19 octombrie 2014.

Cu toate acestea, organizatorii au ratat termenul limită de 31 iulie pentru înscrierea în calendarul sezonului 2014 din cauza unui conflict între Federaţia Rusă de Automobilism (RAF) şi promoterul cursei.  

"Aplicaţia pentru includerea Rusiei în calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2014 nu a fost trimisă la timp pentru că promoterul JSC Omega nu şi-a îndeplinit obligaţiile: nu a semnat contractul cu organizatorul şi nu a plătit taxa pentru includerea evenimentului în calendar", a precizat RAF într-un comnunicat de presă.

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că Rusia riscă să nu mai fie inclusă în calendarul Formulei 1, întrucât poate apela la noţiunea de "forţă majoră" pentru a justifica ratarea termenului limită.

"RAF informează că este pregătită să includă Rusia în calendarul Formulei 1 în condiţiile de forţă majoră permise de FIA imediat ce promoterul îndeplineşte toate formalităţile necesare", mai precizează RAF în comunicat.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru