USF1 a fost descalificată din competiţiile FIA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.06.2010
FIA a anunţat că USF1 Team a fost amendată şi nu va mai putea concura în nicio competiţie sportivă, după ce americanii au eşuat în tentativa de a participa în F1 în 2010.

USF1 a fost una dintre cele patru echipe care au câştigat dreptul de a concura în Formula 1 începând din sezonul 2010, însă americanii nu au reuşit să ducă proiectul la bun sfârşit din cauza problemelor financiare.

Locul lăsat liber pe grila de start a afectat credibilitatea Formulei 1 şi a impeidicat alte potenţiale echipe să pătrundă în competiţie, motiv pentru care FIA a decis să dea o pedeapsă exemplară în acest caz.

Astfel, USF1 nu va mai avea dreptul să participe în nicio competiţie desfăşurată sub egida FIA şi a primit o amendă în valoare de 309.000 euro. Oficialii echipei americane s-au aparat spunând că nu au participat în F1 din cauza neclarităţilor privind semnarea unui Acord Concorde, însă FIA a respins această scuză.

"FIA a considerat că echipa a oferit un management slab al resurselor financiare şi a subestimat cerinţele de a prezenta la timp un monopost pentru sezonul 2010 şi să-şi asigure resursele financiare. A fost inacceptabil ca FIA să primească o avertizare de numai trei săptămâni că echipa nu va apărea deloc în Marele Premiu al statului Bahrain şi în sezonul 2010, iar Consiliul Mondial a fost îngrijorat de impactul asupra campionatului şi de pierderea oportunităţii ca o altă echipă să participe cu două monoposturi în sezonul 2010 în locul USF1", se precizează într-un raport emis de FIA pe marginea acestui subiect.

FIA a deschis recent un nou proves de selecţie pentru cea de-a 13-a echipa din Formula 1 care va debuta în 2011, o decizie finală în acest sens fiind aşteptata în luna august.

Via | FIA

Taguri: USF1, VIA

Comentarii (2)

  • RAZVANIS
    Corect
    Corect , ar trebuie sanctionata si conducerea individual ca sa nu repete isprava cu alta clona de echipa.
    3 2
  • @ RAZVANIS
    Probabil au si facut-o. Ce-i drept ca au fost cam nesimtiti , insa asta nu i-a impiedicat sa spere ca anul viitor vor putea participa in F1 ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru