Americanii vor să se implice din nou în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Parris Mullins intenţionează să readucă Statele Unite ale Americii în Formula 1 prin implicare financiară la una dintre echipele deja existente în competiţie.

Parris Mullins, consilierul care a supervizat încercarea celor de la USF1 de a concura în Formula 1 în 2010, a dezvăluit că intenţionează să se implice activ în Marele Circ din punct de vedere financiar.

Mullins vrea să readucă astfel Statele Unite ale Americii pe harta Formulei 1, prin implicarea sa financiară la una dintre echipele actuale din competiţie. Americanul crede că un astfel de proiect ar avea mai mult sens decât crearea unei echipe de la zero, întrucât climatul economic nu este favorabil.

"Fac parte dintr-un proiect care încearcă să intre în sport. Nu pot intra în detalii specifice, dar pot să spun că nu cred că un start-up este posibil. Cu siguranţă se va vorbi despre acest lucru până la găsirea unei soluţii practice, dar personal cred că, având în vedere actuală situaţie a sportului şi regulamentul, o echipă nouă nu poate fi competitiva", a declarat americanul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosport.

Acesta îşi susţine afirmaţiile prin performanţele obţinute în 2009 de Brawn GP, care s-a bazat exclusiv pe fosta echipa Honda Racing.

În plus, el a dat ca exemplu situaţia unor echipe precum Red Bull, Force India şi Toro Rosso, care au fost create pe baza unor alte echipe care nu au mai putut continua în Formula 1.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru