Stefan GP lanseaza miercuri monopostul pentru F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.03.2010
Stefan GP va organiza miercuri un eveniment de lansare pentru monopostul de Formula 1, la doua zile dupa ce Jacques Villeneuve isi va lua masurile pentru locul in cockpit.

Stefan GP continua nestingherita planurile pentru a debuta in Formula 1 peste numai doua saptamani, in ciuda faptului ca locul echipei pe grila de start este departe de a fi clarificat.

Potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia britanica Autosport, Jacques Villeneuve va fi prezent luni dimineata la sediul echipei de la Koln pentru a-si lua masurile pentru scaunul din cockpit. Acest lucru confirma speculatiile si declaratiile recente facute de seful Zoran Stefanovich, care a afirmat in repetate randuri ca este foarte aproape sa ajunga la o intelegere cu fostul campion mondial de Formula 1.

In plus, echipa a confirmat deja ca a semnat un contract cu japonezul Kazuki Nakajima pentru 2010, iar pilotul de GP2 Pastor Maldonado este creditat cu sanse mari sa devina pilot de rezerva.

In contextul in care linia de piloti a fost practic clarificata, Stefan GP face ultimele pregatiri pentru lansarea monopostului pentru sezonul 2010, evenimentul de presa urmand sa aiba loc miercuri in apropierea sediului central de la Koln.

Se speculeaza ca monopostul va fi echipat cu pneuri Avon, in contextul in care sarbii n-au ajuns la o intelegere cu Bridgestone pentru furnizarea pneurilor de Formula 1.

In ceea ce priveste locul echipei pe grila de start, situatia este inca incerta. Stefan GP a confirmat ca echipamentele echipei au ajuns deja in Bahrain, gazda primei curse din sezonul 2010, insa a anuntat totodata ca nu va mai comenta acest subiect pana la startul noului sezon.

"Stefan GP doreste sa-si reconfirme dorinta si, mai ales, abilitatea de a participa in sezonul 2010 al Formulei 1. Recunoastem ca acest lucru se poate intampla numai cu acordul FIA si FOM, dar avem incredere ca familia F1 va lua pana la urma decizia corecta. Nu vor mai exista comunicate de presa legate de acest subiect si asteptam cu nerabdare sa aratam tuturor echipa noastra in Bahrain", se precizeaza intr-un comunicat de presa al echipei din Serbia.

In ciuda optimismul aratat, FIA a sugerat recent ca Stefan GP nu va participa in sezonul 2010 al Formulei 1.

Oficialii circuitului Sakhir au fost informati de forul mondial sa nu includa profilul echipei din Serbia in mapa de presa a Marelui Premiu al statului Bahrain, semn ca FIA nu este dispusa sa cedeze sarbilor locul celor de la USF1.

Via | Autosport | Stefan GP | Will Buxton

Comentarii (2)

  • :))
    Cam tarziu ........ :))
    0 0
  • sarbii si F1
    Personal as vrea sa-l mai vad pe Villeneuve intr-o cursa de F1, sincer, pacat de masina Toyota, superioara celor cu care se afiseaza noii veniti. Iar daca Stefan GP au buget pt 2010 ar trebui lasati sa faca rocada cu USF1. Nu stiu daca au lobby-ul necesar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru