Vergne pierde locul nouă, iar Perez va fi penalizat cu şapte poziţii pe grila din Brazilia

de Daniel Popescu
Luni, 03.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Eric Vergne a fost penalizat cu cinci secunde în clasamentul cursei de la Austin şi a pierdut astfel locul nouă în favoarea lui Pastor Maldonado. La rândul său, Sergio Perez va fi penalizat cu şapte poziţii pe grila de start din Brazilia pentru incidentul cu Adrian Sutil din primul tur.

Esential 10 este locul ocupat de Jean-Eric Vergne dupa penalizarea de cinci secunda
7 pozitii va fi penalizarea pe grila de start pe care o va suferi Sergio Perez in Brazilia
Jean-Eric Vergne a fost implicat într-un duel cu Romain Grosjean în secvenţele finale ale Marelui Premiu al Statelor Unite, iar cei doi s-au atins după ce francezul a blocat pneurile în primul viraj.

Comisarii de cursă au considerat că pilotul Scuderiei Toro Rosso este vinovat pentru producerea coliziunii şi l-au penalizat cu cinci secunde în clasament, astfel că a coborât de pe locul nouă pe locul 10. De această penalizare a profitat chiar coechipierul lui Grosjean, Pastor Maldonado, care a obţinut astfel două puncte în loc de unul singur.

"A trebuit să fac ceva, nu puteam să stau în spate şi să aştept. Am văzut oportunitatea şi am profitat de ea. A închis traiectoria, dar era prea târziu", a fost justificarea francezului.

Perez, şapte poziţii de penalizare pentru pilotaj nechibzuit

La rândul său, Sergio Perez a primit o penalizare de şapte poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Braziliei după ce l-a acroşat pe Adrian Sutil în primul tur al cursei, eveniment în urma căruia ambii piloţi au fost nevoiţi să abandoneze.

În plus, pilotul echipei Force India a primit şi două puncte de penalizare pe superlicenta de pilot.

"Pilotul monopostului cu numărul 11 (n.r - Perez) nu se putea aştepta să finalizeze manvra. Coliziunea sa cu monopostul 99 (n.r - Sutil) a fost nechibzuită", a argumentat FIA modul în care l-a penalizat pe Perez.

Via FIA

Comentarii (1)

  • Perez e hotarat sa nu stea nici la Force India. Dupa ce ca speri sa semnezi un nou contract pe 2015 cu Force India, o comiti in halul asta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru