Vettel: "Comparaţia cu Ricciardo este nedreaptă din cauza defecţiunilor de fiabilitate"

de Daniel Popescu
Vineri, 22.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că nu este corect ca rezultatele sale să fie comparate cu cele ale coechipierului său Daniel Ricciardo, întrucât a suferit mai multe defecţiuni tehnice la monopostul Red Bull Racing.

Esential 7 este numarul sesiunilor de calificari in care Daniel Ricciardo a fost mai bun decat Sebastian Vettel
43 este numarul de puncte pe care Daniel Ricciardo le-a castigat in plus in fata lui Sebastian Vettel in 2014
După patru titluri mondiale consecutive, Sebastian Vettel nu s-a adaptat pe deplin noului regulament tehnic şi a fost surclasat de coechipierul său Daniel Ricciardo. Australianul a obţinut o clasare mai bună pe grila de start în şapte dintre cele 11 sesiuni de calificări de până acum şi are cu 43 de puncte mai mult decât germanul.

Totuşi, Vettel susţine că astfel de comparaţii sunt nedrepte din cauza defecţiunilor tehnice pe care le-a suferit la monopostul Red Bull pe parcursul acestui sezon.

"În primul rând, nu pun la îndoială treaba bună făcută de Ricciardo, dar au fost multe sesiuni de calificări în care am avut tot felul de probleme.

Nu-mi amintesc de fiecare dintre ele, nu mai ştiu exact care a fost natura lor, dar am pierdut de multe ori din cauza asta şi la fel şi în curse. Nu sunt prea interesat de comparaţii, pentru că din partea mea nu este corect să fac comparaţii. Şi Ricciardo a avut unele probleme, dar mult mai puţine decât mine, aşa că nu este corect să facem comparaţii", a declarat el.

În plus, Vettel nu anticipează progrese semnificative pentru a doua jumătate a sezonului, întrucât se aşteaptă la penalizări pe grila de start din cauza problemelor de fiabilitate care au necesitat frecvent înlocuirea diverselor componente ale unităţii de propulsie.

"Sper să nu mai avem probleme de fiabilitate. Este clar că a doua jumătate a sezonului nu va fi lina pentru noi, pentru că va trebui să plătim preţul în privinţa motoarelor şi a altor componente utilizate. La un moment dat va trebui să le schimbăm şi este evident că vom primi penalizări", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (10)

  • fabrica de suc
    Si comparatia cu Webber cum e? Cand avea probleme? In cursa trecuta ai fost mediocru cu a 2-a masina de pe grila!! Riciardo iti arata adevarata valoare!
    20 11
  • Lasa povestile pune osu la munca si demonstreaza ca cele 4 titluri nu ti le-a facut cadou Newey.
    18 7
  • JugaruGabi
    Cred ca astfel de comentarii nu isi aveau locul. ;)
    13 1
  • @fabricadesuc
    are dreptate si dupa cum vezi nu este niciun webber aici, e offtopic ce zici tu
    7 8
  • mirel_f1
    Pai pina acuma Richardo a demonstrat ca e mai bun ca Vettel si asta e adevarul,cred ca mai bine ar tacea decat sa se faca de ras mereu se plange cand nu reuseste sa castige noroc cu Newey si stim asta Vettel
    10 8
  • Adrian
    Mai sa fie?
    Dar cand Weber avea probleme cum era?
    Nu te dadeai tu rotund?
    Se vede ca ai avut o masina tunata, asta a fost valoarea ta.
    Ca si a lui Schumacher.
    Cand a ajuns pe o masina normala nu a mai facut absolut nimic.
    Si tu la fel.
    11 16
  • @Adrian .... diferenta fata de Schumacher e ca el a participat activ la tunatul masinii. Si sincer nu cred ca ii putem compara pe cei 2.
    13 5
  • Adrian - foarte bun comentariul tau, pana la partea cu Schumacher. Tu poate ai auzit de EL cand concura pt Ferrari, dar poate ne poti spune ceva despre cele 2 TITLURI castigate in 1994 si 1995?
    - cata prostie la unii -
    13 2
  • Singaporezul
    Unii au dialoguri imaginare cu Vettel,va dati seama ce minte au?In sfarsit.....sa comentez si eu ce zice Vettel.Ricci la dereglat aproape complet(pt ca a fost mai bun).Eu cred ca nu ar mai trebui sa se gandeasca la coeechipierul lui si sa-si vada de cursa ,una cate una si sa scoata ce poate din monopost.Ghinioane au toti.Eu zic ca la Spa poate sa-si revina si sa sa aiba un sfarsit de de sezon bun(avand in vedere ce a reusit anul trecut in a doua jumatate a sezonului) dar pt asta trebuie sa dea tot ce e mai bun pe pista.Si la sfarsit sa se compare cu Ricci dupa clasament final.Atat.
    8 2
  • iulianimi, 1994- suspendat mai multe etape, acuzatia - "blana"
    celelalte: la el intra benzina cel mai repede, ...., prefer sa nu mai spun, cea mai buna masina de pe circuit.
    Departe de mine ideea ca nu a fostun pilot bun, vetel are acelasi stil , de la nesimtirea specifica marilor campioni..., pina la modul de abordare a trasei , aceeasi scoala .
    vetel anul acesta doar pe ploaie a aratat clasa, cine a fost pe circuit la hungaroring a vazut si simtit ..., nenea berni si banu nu-l mai vor campion anul acesta.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru