Vettel şi-a prelungit contractul cu Red Bull până în 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunţat prelungirea contractului lui Sebastian Vettel cu un an, până la sfârşitul sezonului 2015.

Esential 2015 este anul in care va expira noua intelegere a lui Sebastian Vettel
2009 este sezonul in care Vettel a debutat la Red Bull Racing
28 de victorii a obtinut Vettel pentru Red Bull Racing
Contractul lui Sebastian Vettel cu Red Bull Racing urma să expire la sfârşitul sezonului următor, însă cele două părţi au decis marţi seară prelungirea acordului şi pentru sezonul 2015. Informaţia despre acest acord a circulat în presa internaţională încă din luna martie.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Vettel a avut un salariu de 11 milioane de dolari în sezonul 2011 care ar urma să crească la 16.5 milioane de dolari în 2014, conform precedentului contract care include de asemenea numeroase bonusuri în funcţie de performanţele personale şi ale echipei. 

Este pentru prima oară de la sosirea la echipă în 2009 când triplul campion mondial semnează prelungirea contractului cu un singur an, după ce precedentele înţelegeri au fost valabile câte trei sezoane.

Nu este exclus ca Vettel să fi ales această strategie cu scopul de a-şi putea negocia mai bine viitoarele contracte, întrucât înţelegerea lui Lewis Hamilton cu Mercedes va expira tot la finalul anului 2015.

Anterior, presa internaţională a speculat insistent că Ferrari este interesată de serviciile germanului, însă este greu de crezut că Fernando Alonso va accepta să împartă echipa cu marele său rival în lupta pentru trofee. Oficial, contractul spaniolului cu Scuderia expiră la sfârşitul sezonului 2016, însă presa internaţională a susţinut anterior că acordul a fost deja prelungit şi pentru 2017.

Contrar practicilor obişnuite în astfel de situaţii, Red Bull Racing şi Vettel nu au oferit niciun fel de declaraţie oficială cu privire la prelungirea parteneriatului, anunţată la numai două zile după ce germanul a obţinut prima victorie din carieră pe circuitul de la Montreal.

Via Red Bull Racing

Comentarii (10)

  • mirel_f1
    era ceva si normal au rezltate pozitive si anul asta o sa castige ampreuna sunt cei mai buni si asta se vede prin rezultate ...
    9 10
  • @mirel_
    Mai sunt 12 curse ai si tu un glob de cristal in care vezi viitorul
    8 7
  • Moiceanu
    Nu stiu daca din 2014 Red Bull vor mai fi in top..
    7 5
  • Ura inca un an pentru Vettel
    9 7
  • eu_ferrari
    daca 2014 iese prost pt RBR sa vezi cum isi cauta alta echipa...
    MB si/sau Ferrari sigur vor fi dispusi sa-i dea un volan
    6 1
  • mirel_f1
    nu am un glob magic dar vad cursa de cursa ,ca sunt cei mai buni oare tu nu vezi asta tot timpu puncteaza sunt constanti in puncte e clar Redbull sunt cei mai buni.....
    7 6
  • Acu' sunt bune pneurile Pirelli, abia astept dupa Silverstone sa-i aud cum or sa tipe iar ca italienii sa schimbe compozitiile!
    4 3
  • Pleaca odata cu Newey.
    3 1
  • andrey_1293
    asa se zicea si in sezonul 2011 - sa vezi ce si-o ia Vettel in barba din 2012. In 2012 la fel si uite ca e jumatea lui 2013 si tot e in grafice. atata timp cat exista cuplul vettel-newey-horner indiferent la ce echipa, ei vor conduce. de la anul intr-adevar se schimba motoarele si nu se stie ce va fi dar comentariile astea cu x, y, z la anul nu o sa faca nimic, in 3 ani o sa zboare din f1 deja sunt absurde
    4 0
  • VETTEL CAMPION
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru